Co-Codamol

Co-Codamol

De werkzame stoffen in Co-codamol zijn paracetamol en codeïne: pijnstillende en prikkeldempende medicijnen. Paracetamol is koortsverlagend en blokkeert pijnsignalen die naar de hersenen worden gestuurd. Codeïne zorgt ervoor dat eventuele pijnprikkels gedempt worden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Co-codamol?

De werkzame stoffen in Co-codamol zijn paracetamol en codeïne: pijnstillende en prikkeldempende medicijnen. Paracetamol is koortsverlagend en blokkeert pijnsignalen die naar de hersenen worden gestuurd. Codeïne zorgt ervoor dat eventuele pijnprikkels gedempt worden. Deze twee stoffen vormen een krachtige pijnstiller die in veel situaties kan worden ingezet.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Co-codamol wordt voorgeschreven als andere pijnstillers geen of niet genoeg effect hebben. Dit medicijn kan worden gebruikt bij griep (vooral met hoestklachten), reumatische pijnen, rugpijn, pijn na een operatie of bij ziekte, hoofdpijn en andere pijnklachten.

Hoe gebruikt u Co-codamol?

Co-codamol kan het beste worden ingenomen voor de maaltijd. Los de tablet eerst op in een half glas water. Roer de oplossing goed om en drink deze direct op. Co-codamol is tevens verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als bruistablet (effervescent tablet). Ook deze moet eerst worden opgelost in een glas water.

Bent u vergeten om Co-codamol in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen. Let er wel op dat u Co-codamol moet innemen met tussenpozen van minimaal 4 uur. Neem nooit een dubbele dosis Co-codamol. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over dit onderwerp.

Dosering

Co-codamol is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse sterktes. Een arts weet welke variant het beste helpt bij uw klachten. De gebruikelijke dosering is als volgt:

 • Volwassenen: 1 à 2 tabletten per 4 uur, met een maximum van 8 tabletten per etmaal.
Voor kinderen tussen 12 en 18 jaar zal een arts een aangepaste dosering voorschrijven. Co-codamol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen

Co-codamol kan soms bijwerkingen geven. U kunt bij het gebruik van dit medicijn last krijgen van onder andere:

 • Obstipatie. Dit kan grotendeels worden voorkomen door extra vocht in te nemen en vezelrijk te eten;
 • Sufheid, slaperigheid, duizeligheid;
 • Misselijkheid.
Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Co-codamol is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor paracetamol, codeïne of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan een ernstige aandoening van de hersenen, lever, nieren of andere organen;
 • MAO-remmers (geneesmiddelen tegen onder andere depressie) gebruikt of kort geleden gebruikt heeft;
 • Jonger bent dan 12 jaar.
Co-codamol kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Gebruikt u geneesmiddelen, vermeld dit dan bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek,. Een arts kan hier dan rekening mee houden. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties en wisselwerkingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Co-codamol mag tijdens een zwangerschap en het geven van borstvoeding uitsluitend worden gebruikt op aanraden van een arts. Gebruik dit geneesmiddel in ieder geval niet vlak voor de bevalling, omdat het de ademhaling van de pasgeboren baby kan bemoeilijken.

Co-codamol kan duizeligheid, sufheid en slaperigheid veroorzaken. Houd hier rekening mee en neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van deze bijwerkingen.

Alcohol versterkt de werking van codeïne. Staak of beperk uw gebruik van alcohol totdat u dit geneesmiddel niet meer hoeft te gebruiken.

Merknamen

Als pijnstiller is Co-codamol (codeine met paracetamol) ook bekend onder de volgende namen:

 • ALGOCOD
 • DAFALGAN CODEINE
 • PANADOL CODEINE
 • PARACOD Mylan

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Co-Codamol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven