Co-Fluampicil

Co-Fluampicil

Co-Fluampicil is een antibioticum. Dit medicijn bestaat uit twee soorten penicilline-antibiotica: flucloxacilline en ampicilline. Deze ingrediënten doden verschillende soorten bacteriën die infecties veroorzaken. U kunt Co-Fluampicil online bestellen via een van de samenwerkende apotheken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Co-Fluampicil?

Co-Fluampicil is een antibioticum. Dit medicijn bestaat uit twee soorten penicilline-antibiotica: flucloxacilline en ampicilline. Deze ingrediënten doden verschillende soorten bacteriën die infecties veroorzaken. U kunt Co-Fluampicil online bestellen via een van de samenwerkende apotheken. Dit geneesmiddel is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Co-Fluampicil vaak voor als andere antibiotica geen effect hebben omdat er sprake is van resistentie. Deze antibioticakuur wordt ook gebruikt als er niet bekend is welke bacterie de infectie veroorzaakt. Co-Fluampicil helpt onder andere bij de volgende aandoeningen:

  • Ontstekingen van de bovenste en onderste luchtwegen (zoals voorhoofdsholteontsteking, longontsteking en bronchitis)
  • Infecties in het keel-, neus- en oorgebied (zoals middenoorontsteking, keelontsteking of ontstoken amandelen);
  • Hersenvliesontsteking;
  • Huidinfecties.
Co-Fluampicil doodt de ziekmakende bacteriën. Hierdoor verminderen de ontstekingsverschijnselen en kan de infectie genezen.

Hoe gebruikt u Co-Fluampicil?

Slik de capsules zonder te kauwen door met behulp van voldoende water. Dit medicijn moet op een lege maag ingenomen worden, dus een half uur vóór of twee uur na de maaltijd. Probeer de voorgeschreven doses zo goed mogelijk uit te spreiden over de dag. Maak de voorgeschreven kuur altijd helemaal af, ook als de klachten al eerder verminderd zijn. Als u te vroeg stopt met het innemen van Co-Fluampicil, kan de infectie terugkomen. De duur van de kuur hangt af van de aandoening waarvoor u dit medicijn slikt. Een arts bepaalt hoe vaak en hoe lang u Co-Fluampicil moet innemen.

Dosering

Co-Fluampicil is online verkrijgbaar via de samenwerkende apotheken. Eén capsule bevat 250 mg flucloxacilline en 250 mg ampicilline. Tenzij een arts anders bepaalt, zijn de gebruikelijke richtlijnen voor de dosering van Co-Fluampicil als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: gedurende de voorgeschreven periode viermaal daags (iedere zes uur) 1 tot 2 capsules.
Co-Fluampicil capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens de behandeling met Co-Fluampicil kunt u bijwerkingen ervaren, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden, zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten, zoals diarree, misselijkheid of overgeven;
  • Huiduitslag, soms met jeuk.
Meestal zijn deze klachten mild van aard en verdwijnen ze vanzelf. Overleg met een arts als u veel last krijgt van bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Co-Fluampicil is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor flucloxacilline, ampicilline, of een van de gebruikte hulpstoffen.
Vraag aan een arts of u Co-Fluampicil veilig kunt gebruiken als u aan gezondheidsklachten lijdt, zoals lever- of nierproblemen, of als u een afwijkend bloedbeeld heeft.

Co-Fluampicil heeft een wisselwerking met sommige andere geneesmiddelen. Vermeld daarom bij uw arts consult welke medicatie of voedingssupplementen u gebruikt. In de bijsluiter vindt u meer informatie over deze onderwerpen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik deze antibioticakuur uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Co-Fluampicil heeft geen invloed op uw rijvaardigheid.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Co-Fluampicil

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven