Codeïne (codeïnefosfaat)

Codeïne ervaringen


Codeïne is een pijnstiller. De werkzame stof codeïne dempt pijnprikkels via het centrale zenuwstelsel. Hierdoor ervaart u geen of veel minder pijn. Dit receptplichtige medicijn wordt soms ook voorgeschreven bij kriebelhoest. In dit informatiedossier vertellen we meer over het gebruik van dit product en leest u alles over de codeïne ervaringen van onze bezoekers.

Codeïne en pijnstilling

Codeïne is een morfine-achtige pijnstiller. De meeste gebruikers zijn enthousiast over de werking van deze pijnstiller. Bezoekers noemen onder meer de snelle inwerktijd en de krachtige werking als pluspunten. Codeïne wordt vaak gebruikt bij matige tot ernstige pijnklachten, bijvoorbeeld als gevolg van reumatische aandoeningen, migraine of menstruatieklachten. Gebruikers melden dat deze pijnstiller ook goed werkt bij griep. De werking van Codeïne houdt ongeveer vier uur lang aan.

Kriebelhoest en Codeïne

Codeïne wordt niet alleen gebruikt om pijn te verminderen. Dit medicijn dempt ook hoestprikkels en helpt zodoende goed bij (kriebel)hoestklachten. Een kriebelhoest wordt vaak erger als men gaat liggen. Veel gebruikers slikken Codeïne daarom vlak voor het naar bed gaan. Op die manier kunnen ze de hele nacht ongestoord doorslapen. Codeïne is uitsluitend effectief bij kriebelhoest. Voor een vastzittende hoest mag dit medicijn niet worden gebruikt.

Verslavend of niet?

Veel mensen zijn een beetje huiverig voor het gebruik van morfine-achtige pijnstillers. Ze zijn bang dat ze eraan verslaafd raken. Bij normaal gebruik van Codeïne is die kans klein. Wel kan gewenning soms optreden: u heeft dan steeds meer van dit middel nodig voordat het gewenste effect bereikt wordt. U kunt gewenning voorkomen door Codeïne zo kort mogelijk in te nemen. Zodra u merkt dat de klachten afnemen kunt u proberen over te stappen op paracetamol of op een lagere dosering Codeïne. Slik deze pijnstiller ook altijd in de laagst mogelijke sterkte.

Codeïne ervaringen: bijwerkingen

Zoals alle medicijnen, kan Codeïne bijwerkingen veroorzaken. Gebruikers noemen slaperigheid en sufheid het vaakst als bijwerking. Houd hier rekening mee als u deel wilt nemen aan het verkeer. Alcohol kan bijwerkingen verergeren. Drink daarom geen alcohol zolang u Codeïne inneemt. Sommige bezoekers kregen bij gebruik van dit geneesmiddel last van obstipatie (verstopping in de darmen). Dit is te voorkomen door extra water te drinken en vezelrijk te eten. Ook extra beweging kan obstipatie helpen voorkomen. Meer informatie over de bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Codeïne gebruikerservaringen

Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk informatie over medicijnen te publiceren op onze site. Op die manier krijgt iedereen een goed beeld van de beschikbare geneesmiddelen. Gebruikerservaringen zijn hierop een waardevolle aanvulling. Heeft u Codeïne ervaringen en wilt u deze met andere bezoekers delen? Schrijf een review! Op de Codeïne productpagina vindt u een online reviewformulier. Hierop kunt u bijvoorbeeld iets schrijven over de bijwerkingen van dit medicijn of tips geven over het gebruik ervan. We zien uw bijdrage graag tegemoet.

Codeïne online bestellen bij samenwerkende apotheken

Pijn en aanhoudende kriebelhoest zijn met Codeïne zo verdwenen. Wilt u zelf eens Codeïne ervaringen opdoen? U kunt dit geneesmiddel online bestellen bij apotheken die met Dokteronline.com samenwerken, zonder recept van uw eigen huisarts. Desgewenst brengen wij u in contact met een samenwerkende arts voor een online consult. Na goedkeuring door een arts worden uw medicijnen vervolgens direct door een samenwerkende apotheek ingepakt en verzonden. Binnen 1 tot 3 werkdagen heeft u uw bestelling al in huis.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.