Combivent

Combivent

Combivent is een luchtwegverwijder. Dit inhalatiemedicijn bevat ipratropium en salbutamol, twee stoffen die verkramping in de luchtwegen opheffen. Klachten als benauwdheid en hoesten verminderen daardoor. U kunt Combivent online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Combivent?

Combivent is een luchtwegverwijder. Dit inhalatiemedicijn bevat ipratropium en salbutamol, twee stoffen die verkramping in de luchtwegen opheffen. Klachten als benauwdheid en hoesten verminderen daardoor. U kunt Combivent online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Combivent voor bij klachten als gevolg van COPD (chronisch obstructieve longziekte). Bij deze aandoening zijn de luchtwegen blijvend beschadigd. Dit veroorzaakt klachten als benauwdheid en hoesten. Combivent bevat medicijnen die verkramping in de luchtwegen verminderen. Hierdoor worden de luchtwegen wijder, gaat ademhalen makkelijker en vermindert de hoest. Combivent bevat een combinatie van twee verschillende luchtwegverwijders. Dit medicijn is daarom geschikt voor mensen bij wie één luchtwegverwijder onvoldoende helpt.

Hoe gebruikt u Combivent?

Combivent is een inhalatiemedicijn (pufje). U gebruikt dit middel in combinatie met een vernevelaar. Maak de vernevelaar klaar voor gebruik volgens de instructies en voeg de inhoud van 1 ampul Combivent toe aan de medicijnkamer van het apparaat. Gebruik daarna de vernevelaar zoals een arts u heeft voorgeschreven. Maak de vernevelaar na gebruik schoon. Gebruik Combivent zoveel mogelijk verspreid over de dag. Heeft Combivent niet het gewenste effect, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van dit medicijn.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Combivent online beschikbaar in verpakkingen van 60 ampullen voor eenmalig gebruik. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:

 • Volwassenen: drie- tot viermaal daags de inhoud van 1 ampul inhaleren met behulp van een vernevelaar.
Combivent is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Hoewel Combivent meestal probleemloos wordt verdragen, kunt u tijdens uw behandeling met Combivent last krijgen van bijwerkingen. Bijwerkingen die soms voorkomen, zijn onder andere:

 • Hartkloppingen;
 • Nervositeit;
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Trillen;
 • Droge mond;
 • Irritatie van de keel;
 • Misselijkheid.
Raadpleeg een arts als u last krijgt van een van deze of andere klachten. Doe dat ook als u bijwerkingen ervaart die niet staan vermeld in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Combivent is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit inhalatiemedicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor ipratropium, salbutamol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Overgevoelig bent voor andere stoffen die zijn afgeleid van atropine;
 • Lijdt aan bepaalde hartaandoeningen (hypertrofische obstructieve cardiomyopathie of tachyaritmie).
In de bijsluiter staat vermeld wanneer u extra voorzichtig moet zijn met het gebruik van dit medicijn. Combivent kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Een arts weet om welke geneesmiddelen het gaat. Vermeld het eventueel bij uw bestelling als u medicatie gebruikt of als u lijdt aan gezondheidsklachten.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Combivent mag uitsluitend op advies van een arts worden gebruikt tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

De bijwerkingen van Combivent kunnen uw reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van klachten als duizeligheid of wazig zicht.

Er geldt geen waarschuwing voor het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Combivent

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven