Cyclizine

Cyclizine

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Cyclizine vermindert misselijkheid, overgeven en duizeligheid, bijvoorbeeld als gevolg van reisziekte. De werkzame stof cyclizine zorgt ervoor dat het braakcentrum in de hersenen minder snel geprikkeld wordt. Meer info

Laagste prijs
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid
Niet in voorraad
Recept vereist
Nee

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Cyclizine?

Cyclizine vermindert misselijkheid, overgeven en duizeligheid, bijvoorbeeld als gevolg van reisziekte. De werkzame stof cyclizine zorgt ervoor dat het braakcentrum in de hersenen minder snel geprikkeld wordt. Hierdoor bent u minder misselijk en stopt het overgeven. U kunt Cyclizine online bestellen bij de drogisten die samenwerken met Dokteronline.com. Voor de tabletten van 50 mg is geen recept nodig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel wordt gebruikt ter behandeling en voorkoming van reisziekte en andere vormen van misselijkheid en overgeven. Bij reisziekte raakt het evenwichtsorgaan verstoord. Dit geeft klachten als misselijkheid, braken, zweten, duizeligheid en een algeheel lamlendig gevoel. Cyclizine vermindert deze klachten snel. De werking begint binnen een half uur en houdt tot ongeveer zes uur lang aan.

Hoe gebruikt en doseert u Cyclizine?

De samenwerkende drogisten hebben Cyclizine online beschikbaar in tabletten van 50 mg. Gebruikt u Cyclizine tegen reisziekte, neem de tablet dan ongeveer een tot twee uur voor vertrek in om klachten te voorkomen. Blijf gedurende de reis regelmatig Cyclizine innemen om het ontstaan van reisziekte voor te zijn. Slik de tablet in zijn geheel door met een glas water. Heeft u al last van misselijkheid of overgeven, neem dan direct een tablet in. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel innemen.

De gebruikelijke dosering is als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: een- tot driemaal daags 1 tablet.
  • Kinderen van 6 tot 13 jaar: een- tot driemaal daags een halve tablet.
Wacht altijd minstens vier uur voordat u een volgende dosis neemt. Gebruik Cyclizine niet langer dan 14 dagen achtereen zonder te overleggen met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Cyclizine kan bijwerkingen veroorzaken. Het gaat daarbij om klachten als:

  • Slaperigheid, sufheid;
  • Coördinatiestoornissen;
  • Droge mond en/of keel;
  • Obstipatie.
De meeste bijwerkingen verdwijnen na een poosje, als het lichaam gewend is aan de werkzame stof. Heeft u veel of langdurig last van deze of andere bijwerkingen (zie bijsluiter), overleg dan met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Cyclizine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor cyclizine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een bepaalde vorm van de oogziekte glaucoom.
Heeft u last van andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of u dit geneesmiddel mag gebruiken. Cyclizine kan de werking van sommige andere medicijnen beïnvloeden (en omgekeerd). Een arts weet met welke geneesmiddelen Cyclizine een wisselwerking heeft. Vermeld bij uw bestelling welke medicatie u eventueel gebruikt. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Dit geneesmiddel mag uitsluitend op advies van een arts worden ingenomen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Cyclizine kan, vooral in het begin, slaperigheid, sufheid en duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van deze klachten.

Pas op met alcohol: sterke drank kan de bijwerkingen van dit medicijn uitlokken of verergeren.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Cyclizine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven