Cyclotest Lady Basale Thermometer

De Cyclotest Lady Basale Thermometer wordt gebruikt om vast te stellen wanneer de eisprong plaatsvindt. Vlak na een eisprong stijgt de basale lichaamstemperatuur (temperatuur gemeten 's ochtends bij het ontwaken) van de vrouw met 0,2 tot 0,5 graden Celsius. Meer info

Kosten vanaf
€ 19,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

  • iDeal
  • Billink
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Cyclotest Lady Basale Thermometer 1 st.

€ 19,70

Wat is Cyclotest Lady Basale Thermometer?

De Cyclotest Lady Basale Thermometer wordt gebruikt om vast te stellen wanneer de eisprong plaatsvindt. Vlak na een eisprong stijgt de basale lichaamstemperatuur (temperatuur gemeten 's ochtends bij het ontwaken) van de vrouw met 0,2 tot 0,5 graden Celsius. Door de basale lichaamstemperatuur een aantal maanden in een grafiek bij te houden wordt het patroon van de vruchtbaarheidscyclus duidelijk. U kunt op basis van die gegevens de datum van uw volgende eisprong uitrekenen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Het voorspellen van de eisprong op basis van de lichaamstemperatuur wordt vaak gebruikt als anticonceptiemethode. Tijdens en kort na de eisprong (ovulatie) is de kans op bevruchting het grootst. Om een zwangerschap te voorkomen mag er rond die periode geen (onbeschermde) geslachtsgemeenschap plaatsvinden. Deze methode is vooral praktisch als u geen andere vorm van anticonceptie (zoals de pil, een condoom) mag of wilt gebruiken en is alleen betrouwbaar als het meten en bijhouden van de temperatuur zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om dezelfde reden -het voorspellen van de vruchtbare periode- kan de Cyclotest Lady Basale Thermometer gebruikt worden bij een kinderwens: in dat geval kunt u aan de temperatuurgrafiek zien wanneer u juist wel moet vrijen om zwanger te raken.

Wanneer gebruikt u de Cyclotest Lady Basale Thermometer?

Om een goed beeld te krijgen van de vruchtbaarheidscyclus moet de basale lichaamstemperatuur een aantal maanden lang dagelijks worden bijgehouden in een grafiek. De temperatuur wordt bij het ontwaken direct gemeten. De Cyclotest Lady Basale Thermometer meet de temperatuur zeer nauwkeurig tot op tienden van een graad.

Hoe gebruikt u Cyclotest Lady Basale Thermometer?

De bijsluiter vertelt u precies wanneer en hoe u de Cyclotest Lady Basale Thermometer moet gebruiken. Houd bij het testen rekening met de volgende zaken:

  • Gebruik voor het meest betrouwbare resultaat de Cyclotest Lady Basale Thermometer elke dag rond hetzelfde tijdstip en meet uw temperatuur altijd op dezelfde plaats (oraal, vaginaal of anaal)
  • Noteer de gemeten temperatuur nauwkeurig in de bijgeleverde grafiek. Begin elke nieuwe cyclus op de eerste dag van de menstruatie. Na een aantal maanden kunt u uit de grafiekkaart een vruchtbaarheidsprofiel opmaken.

Lees voor gebruik de bijsluiter. De Cyclotest Lady Basale Thermometer kan gebruikt worden in combinatie met een Cyclotest LH-sticks: teststrips die LH-hormoongehalte in de urine vaststellen. Op die manier krijgt u nog meer zekerheid over uw ovulatie.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Cyclotest Lady Basale Thermometer

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven