Daktarin

Daktarin

Daktarin is een antischimmelmiddel. De werkzame stof miconazol doodt schimmels en gisten die op de huid voorkomen en daar klachten veroorzaken. Heeft u last van een schimmelinfectie op de huid, voetschimmel of een schimmelnagel, dan kunt u Daktarin bij uw eigen apotheek of drogisterij of u u kunt aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij. Meer info

Kosten vanaf
€ 7,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

 • iDeal
 • Billink
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Daktarin nagellak 20 mg/ml 30 ml.

€ 12,50

Wat is Daktarin?

Daktarin is een antischimmelmiddel. De werkzame stof miconazol doodt schimmels en gisten die op de huid voorkomen en daar klachten veroorzaken. Heeft u last van een schimmelinfectie op de huid, voetschimmel of een schimmelnagel, dan kunt u Daktarin bij uw eigen apotheek of drogisterij of u u kunt aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij. U kunt daarbij kiezen uit diverse varianten. Voor schimmelinfecties van de vagina is er o.a. Gyno-Daktarin en Canesten Gyno.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Een schimmelinfectie komt vaak voor, met name op de voeten (voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd) en in de teennagels (kalknagel of schimmelnagel). Voetschimmel is aan de volgende symptomen te herkennen:

 • Rode plekken tussen de tenen en/of aan de rand van de voetzolen, soms met vervelling, jeuk, bultjes en/of een onaangename geur.

Een kalknagel geeft de volgende klachten:

 • Brokkelige, verdikte nagel die een geelwitte of bruine kleur heeft. Soms kan de omliggende huid jeuken.

Daktarin doodt de schimmels die verantwoordelijk zijn voor deze aandoeningen. Hierdoor verminderen de klachten en kunnen huid en nagels genezen.

Hoe gebruikt u Daktarin?

Daktarin is verkrijgbaar als crème, strooipoeder en nagellak. U gebruikt Daktarin als volgt:

 • Daktarin crème: breng de crème tweemaal daags dun aan op de aangedane huid. Was en droog de huid voordat u de crème aanbrengt en verwijder eventuele losse velletjes. Blijf het product gebruiken tot dat de schimmelinfectie helemaal verdwenen is en smeer daarna nog 1 week om te voorkomen dat de infectie terugkomt.
 • Daktarin poeder: kan gebruikt worden om de geïnfecteerde huid te behandelen, maar ook om sokken en schoenen schimmelvrij te maken. Strooi eenmaal per dag een kleine hoeveelheid Daktarin poeder in sokken en schoenen om achtergebleven schimmelsporen te doden. Op die manier voorkomt u een herbesmetting en gaat de schimmelinfectie sneller over. Blijf het poeder gebruiken tot minimaal 10 dagen nadat de klachten verdwenen zijn.
 • Daktarin nagellak: voor de behandeling van kalknagels. Dringt diep door in de nagelplaat, zodat de infectie grondig bestreden wordt. Breng een- tot tweemaal daags een dun laagje nagellak aan op de aangedane teennagel. Verwijder het oude laagje nagellak eerst met een beetje aceton voordat u een nieuw laagje aanbrengt. Blijf de nagellak gebruiken tot de nagel weer helemaal gezond is.

De behandeling van voetschimmel duurt gemiddeld zo'n 2 tot 6 weken. Een kalknagel heeft meer tijd nodig om te genezen: reken op ongeveer 7 tot 8 maanden. Gebruik Daktarin niet op een beschadigde huid en vermijd contact met ogen en andere slijmvliezen. Was na het aanbrengen van de crème en het strooipoeder uw handen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Er zijn geen bijwerkingen te verwachten bij het gebruik van Daktarin. In zeldzame gevallen kan er huidirritatie (jeuk, branderig gevoel) optreden. Verdwijnt deze bijwerking niet vanzelf, neem dan contact op met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Gebruik dit antischimmelmiddel niet als u overgevoelig bent voor miconazol of voor een van de overige gebruikte bestanddelen. Gebruik Daktarin crème of strooipoeder niet voor de behandeling van een vaginale schimmelinfectie. Voor deze aandoening is het receptplichtige Gyno Daktarin geschikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Daktarin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven