Dalacin 2% Creme

Dalacin 2% Creme

Dalacin 2% crème is een vaginale crème met een antibioticum. De werkzame stof clindamycine doodt bacteriën die een infectie veroorzaken, waardoor de klachten snel verdwijnen. Dalacin 2% crème is online verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Dalacin 2% crème?

Dalacin 2% crème is een vaginale crème met een antibioticum. De werkzame stof clindamycine doodt bacteriën die een infectie veroorzaken, waardoor de klachten snel verdwijnen. Dalacin 2% crème is online verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Dit medicijn is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Dalacin 2% crème voor bij bacteriële vaginose, een bacteriële infectie in de vagina. Deze aandoening veroorzaakt de volgende klachten:

  • Jeuk in en rond de vagina;
  • Meer vaginale afscheiding die soms sterk ruikt;
  • Rode schaamlippen en/of vagina;
  • Pijn bij het vrijen.
Bacteriële vaginose komt vaak voor. Het kan ontstaan als de zuurgraad in de vagina verstoord raakt, waardoor bepaalde bacteriën de overhand krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door schommelingen in de hormoonspiegel, onveilig vrijen of veelvuldig gebruik van zeep. Dalacin 2% crème doodt de bacteriën die de infectie veroorzaken, waardoor de klachten verdwijnen.

Hoe gebruikt u Dalacin 2% crème?

Dalacin 2% crème wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek met speciale wegwerp-applicators waarmee u de crème in de vagina kunt aanbrengen. Gebruik het medicijn ’s avonds als u naar bed gaat. De crème loopt dan minder snel uit de vagina en kan de hele nacht inwerken. In de bijsluiter kunt u lezen hoe u de crème met behulp van de applicator in de vagina aanbrengt. Maak de voorgeschreven kuur helemaal af om er zeker van te zijn dat alle bacteriën gedood zijn. Wacht met geslachtsgemeenschap totdat de kuur afgelopen is en de bacteriële vaginose is genezen.

Let op: Dalacin 2% crème kan het materiaal in condooms en pessaria aantasten. Gebruik deze voorbehoedsmiddelen niet binnen 72 uur na gebruik van de crème. Gebruik tijdens de behandeling liever geen vaginale douches, tampons of andere producten of artikelen in de vagina.

Dosering

Bij de samenwerkende apotheken kunt u Dalacin 2% online bestellen. De algemene aanbevolen dosering is als volgt:

  • Eenmaal daags 1 dosis crème met een applicator aanbrengen in de vagina gedurende de voorgeschreven periode.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens de behandeling met Dalacin 2% crème kunt u last krijgen van bijwerkingen, hoewel niet iedereen deze klachten ervaart. Deze bijwerkingen zijn onder andere:

  • Irritatie in de vagina (jeuk, branderig gevoel);
  • Hoofdpijn (zelden);
  • Maagdarmklachten (zelden).
Heeft u veel last van bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Dalacin 2% crème is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

  • Overgevoelig bent voor clindamycine, andere antibiotica van het type lincomycine, of een van de gebruikte hulpstoffen.
Gebruikt u verder nog medicijnen, dan weet een arts of u deze kunt combineren met Dalacin 2% crème.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Dalacin 2% crème is niet aanbevolen tijdens de eerste drie maanden van een zwangerschap. Overleg met een arts als u dit medicijn wil gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Dalacin 2% Creme

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven