Dermovate

Dermovate

Dermovate is een hormoonpreparaat voor gebruik op de huid. De zalf, crème en lotion bevatten clobetasol, een corticosteroïde (bijnierschorshormoon). Dit medicijn verlicht de symptomen die horen bij diverse huidaandoeningen, zoals schilfering, zwelling, roodheid en jeuk. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Dermovate?

Dermovate is een hormoonpreparaat voor gebruik op de huid. De zalf, crème en lotion bevatten clobetasol, een corticosteroïde (bijnierschorshormoon). Dit medicijn verlicht de symptomen die horen bij diverse huidaandoeningen, zoals schilfering, zwelling, roodheid en jeuk. Dermovate is alleen op recept verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven een behandeling met Dermovate voor bij bepaalde huidaandoeningen, waaronder:

  • Psoriasis, een huidziekte die gekenmerkt wordt door verdikking en roodheid van de huid, vaak in combinatie met zilverkleurige schubben;
  • Bepaalde vormen van eczeem;
  • Lupus erythematosus, een aandoening die gepaard gaat met rode vlekken en overgevoeligheid voor zonlicht.
Dermovate kan deze huidziekten niet genezen, maar maakt de huid wel rustiger waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

Hoe gebruikt u Dermovate?

Dermovate is verkrijgbaar bij de apotheken als zalf, crème en lotion. Een arts weet welke variant het beste past bij uw klachten. De zalf en crème moet u dun aanbrengen op de aangedane plekken. In de bijsluiter leest u hoeveel crème of zalf u moet gebruiken. Was na gebruik direct uw handen en zorg ervoor dat het medicijn niet in uw ogen komt. De lotion is bedoeld voor gebruik op de (behaarde) hoofdhuid. Breng de lotion altijd aan als uw haar droog is. De lotion is ontvlambaar. Gebruik het daarom niet in de buurt van open vuur en maak geen gebruik van een haardroger.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Dermovate als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar: een- tot tweemaal daags de aangedane plekken behandelen met de crème, zalf of lotion.
Zodra de klachten verbeteren, kunt u het product minder vaak aanbrengen. Gebruik het medicijn zo kort mogelijk en bij voorkeur niet continu. Na een aantal dagen smeren, kunt u het beste een aantal dagen stoppen met het gebruik van Dermovate. Jonge kinderen mogen dit geneesmiddel alleen op strikt advies van een arts gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Als u Dermovate gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen, zoals:

  • Dunner worden van de behandelde huid;
  • Zichtbare bloedvaatjes onder de huid;
  • Vertraagde groei (bij kinderen).
De kans op (ernstige) bijwerkingen wordt groter naarmate het geneesmiddel langer gebruikt wordt. Overleg met een arts als u veel last heeft van de klachten. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Gebruik dit medicijn niet voor huidaandoeningen waarvoor het geneesmiddel niet bedoeld is (bijvoorbeeld acne, rosacea, een schimmelinfectie of jeukende huiduitslag die niet ontstoken is): Dermovate kan deze aandoeningen verergeren. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor clobetasol of een van de gebruikte hulpstoffen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, gebruik dit geneesmiddel dan alleen in overleg met een arts.

Dermovate heeft geen invloed op uw rijvaardigheid en kan zonder bezwaar gecombineerd worden met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Dermovate

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven