Desmotabs

Desmotabs

De werkzame stof in Desmotabs is desmopressine, een stof die lijkt op het antidiuretisch hormoon (ADH). Dit hormoon zorgt voor een goede waterhuishouding: het zorgt ervoor dat er niet teveel vocht uit het bloed wordt gefilterd. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Desmotabs?

De werkzame stof in Desmotabs is desmopressine, een stof die lijkt op het antidiuretisch hormoon (ADH). Dit hormoon zorgt voor een goede waterhuishouding: het zorgt ervoor dat er niet teveel vocht uit het bloed wordt gefilterd. Een tekort aan dit hormoon veroorzaakt overmatig urineren en dorst. Desmotabs zorgt ervoor dat de waterhuishouding hersteld wordt, waardoor deze klachten verminderen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Desmotabs wordt voorgeschreven bij bedplassen, maar wordt ook gebruikt bij diverse aandoeningen die te maken hebben met een verstoorde waterbalans in het lichaam, zoals diabetes insipidus (waterdiabetes), en bij bepaalde bloedziektes waarbij er sprake is van bloedstollingsproblemen (hemofilie A, ziekte Von Willebrand).

Hoe gebruikt u Desmotabs?

Als u Desmotabs gebruikt voor bedplassen, moet u dit medicijn ’s avonds voor het slapen gaan innemen met wat vloeistof. Desmotabs zorgt ervoor dat de urineproductie tijdelijk wordt verminderd, waardoor u ’s nachts niet hoeft te plassen. Bij andere aandoeningen zal een arts vertellen hoe u dit medicijn moet gebruiken.

Dosering

Desmotabs bevat 0,2 mg desmopressine per tablet en is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 30 tabletten. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke aanvangsdosis bij bedplassen als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: eenmaal daags 1 tablet voor het slapen gaan.
Een arts vertelt u hoe lang u dit medicijn moet gebruiken. Houd u aan de voorgeschreven dosering.
Als u Desmotabs vergeet in te nemen, kunt u deze dosis gewoon overslaan. Gebruikt u Desmotabs voor een andere aandoening dan bedplassen, dan kunt u de vergeten tablet alsnog innemen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Desmotabs kunt u last van bijwerkingen krijgen. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid en braken
  • Hoofdpijn
Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans na voortzetting van gebruik. Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/alcohol en voeding/rijvaardigheid

Gebruik Desmotabs uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of wilt worden. U kunt Desmotabs zonder bezwaar gebruiken als u borstvoeding geeft.

Desmotabs vermindert tijdelijk de urineproductie. Het is daarom beter om niet teveel vocht in te nemen als dit medicijn werkzaam is. Drink tot 8 uur na het innemen van Desmotabs uitsluitend als u dorst heeft. Nadat het medicijn is uitgewerkt, kunt u gewoon weer alles drinken.

Er gelden geen beperkingen voor alcohol of bepaalde voedingsmiddelen in combinatie met Desmotabs.

Dit medicijn beïnvloedt uw rijvaardigheid niet.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Desmotabs

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven