Detrusitol

Detrusitol

Detrusitol bevat tolterodine, een geneesmiddel dat de spieren van de blaas ontspant. Hierdoor kan de blaas meer urine bevatten voordat er aandrang om te urineren ontstaat. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Detrusitol?

Detrusitol bevat tolterodine, een geneesmiddel dat de spieren van de blaas ontspant. Hierdoor kan de blaas meer urine bevatten voordat er aandrang om te urineren ontstaat. De patiënt hoeft zodoende minder vaak naar het toilet om te plassen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Detrusitol wordt voorgeschreven bij aandrangincontinentie: een bepaalde vorm van urine-incontinentie waarbij er sprake is van een overactieve blaas. Doordat de spieren van de blaas te snel en onverwacht samentrekken, moet de patiënt vaak kleine beetjes plassen. Ook ongewenst urineverlies komt voor. Omdat Detrusitol de spierspanning van de blaas beïnvloedt, kan dit middel helpen om aandrangincontinentie (ook bekend als urge-incontinentie) te verminderen.

Hoe gebruikt u Detrusitol?

Detrusitol is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in tabletten die in hun geheel moeten worden ingenomen met wat water. Kies hiervoor een vast tijdstip. Als u last krijgt van maagdarmklachten, kunt u Detrusitol innemen met wat voedsel. Detrusitol is bedoeld voor de behandeling van aandrangincontinentie. Dit medicijn werkt niet bij andere vormen van urine-incontinentie, zoals inspanningsincontinentie (urineverlies bij bepaalde bewegingen, hoesten of niezen). Merkt u na vier weken nog geen verbetering, dan is dit medicijn waarschijnlijk niet geschikt voor uw aandoening. Overleg in dat geval met een arts.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:

  • Volwassenen: Eenmaal daags 2 tot 4 mg.
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Bent u vergeten om Detrusitol in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen. Volg hierbij de aanwijzingen in de bijsluiter. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Detrusitol in om de vergeten dosis te compenseren.

Bijwerkingen

Het gebruik van Detrusitol kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten. Als u hier last van krijgt, kunt u dit medicijn het beste innemen tijdens de maaltijd;
  • Duizeligheid, sufheid, slaperigheid, wazig zien;
  • Droge mond;
  • Hoofdpijn.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Er is weinig bekend over de invloed van Detrusitol op (ongeboren) baby’s. Het gebruik van dit geneesmiddel wordt daarom afgeraden bij zwangerschap en het geven van borstvoeding, tenzij een arts anders adviseert.

Detrusitol kan uw reactievermogen beïnvloeden. Zorg ervoor dat u geen machines of voertuigen bestuurt als u last heeft van klachten als wazig zien, duizeligheid of slaperigheid.

Alcohol versterkt bijwerkingen als duizeligheid en slaperigheid. Matig of staak daarom uw inname van alcoholische dranken zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Detrusitol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven