Diane - 35

Acne Behandeling


Acne is een hele frequente huidziekte, die voorkomt bij de meeste jongeren maar ook bij sommige volwassen. Veel mensen zijn op zoek naar een goede behandeling tegen acne. Hier vindt u meer informatie over de beste acne behandeling.

Wat zijn de basismaatregelen bij een acne behandeling?

Men kan drie basis maatregelen nemen. Maatregelen die ervoor zorgen dat de poriën niet verstoppen, maar juist ontstoppen:
- De huid regelmatig schoonmaken.
- De huid reinigen met een lotion.
- Sommige lokale behandelingen ontstoppen de poriën en verwijderen ook de bacteriën.

Het hoofddoel van deze acne behandeling is tweeledig: de huid gaat er frisser en gezonder uitzien, en men vermijdt littekens, die kunnen ontstaan als de acne te erg ontstoken is. Men heeft niet direct resultaat van deze acne behandeling. Het duurt 1 tot 2 maanden vóór dit zichtbaar resultaat heeft. Het is noodzakelijk dat de huid regelmatig gereinigd wordt, bijvoorbeeld, eenmaal `s morgens en eenmaal `s avonds. Speciale zeep en lotions, zoals Eucerin onzuivere huid, voor de vette huid zijn bij de apotheker verkrijgbaar. De lotion heeft vaak een ontsmettende werking, omdat ze het aantal bacteriën aan het huidoppervlak doen afnemen.

Welke acne behandeling bij lichte acne en welke bij ernstige acne?

De lokale behandelingen bestaan vaak uit crèmes, gels en andere preparaten, die direct op de puistjes kunnen worden aangebracht. Deze acne behandeling is bruikbaar bij lichte of matige acne. Bij meer ernstige gevallen maakt men bij de acne behandeling gebruik van acne geneesmiddelen, zoals Erythromycine, die door de mond worden ingenomen.

Behandeling met medicijnen bij ernstige acne

Veel gebruikte medicijnen bij ernstigere acne zijn momenteel:
Tretinoine crème:Bevordert de celdeling.
Differin:Normaliseert de huidcellen en gaat verstopping daarvan tegen.
Duac acne gel:Remt de talgproductie en bacteriegroei.
Skinoren:Remt de verstoppende huidcellen en bacteriegroei.

Diane 35 is ook een medicijn dat voorgeschreven wordt bij acne. Lees altijd goed de bijsluiter door. Hierin wordt gewezen op de kans op veneuze trombose. De European Medicines Agency (EMA) legt in een persbericht uit dat het verhoogde risico op veneuze trombose niet opweegt tegen de voordelen van de Diane 35 pil voor acne patiënten.

Acne behandeling met Benzoylperoxide

Crèmes met benzoylperoxide, zoals Benzac, zorgen ervoor dat dode huidcellen gemakkelijker van het huidoppervlak verwijderd worden. Hierdoor wordt het genezen van de comedonen bevorderd en ontstoppen de verstopte poriën. Deze crèmes bestrijden ook bacteriën, zodat de puistjes minder snel ontsteken.

Welke concentraties van benzoylperoxide zijn verkrijgbaar?

Crèmes met benzoylperoxide zijn in verschillende concentraties beschikbaar: 2.5%, 5% en 10%. De meeste mensen gebruiken de 5% crèmes en verdragen deze crème goed. Als u een gevoelige huid heeft, is het beter om te beginnen met 2.5% en pas later een hogere concentratie te nemen. Vermijd de zon als u benzoylperoxide op de huid heeft.

Acne behandeling op basis van antibiotica?

Er bestaan met name lokale bereidingen op basis van antibiotica. Deze moeten verscheidene maanden worden gebruikt vóórdat ze een optimaal effect hebben. Als uw acne zeer ernstig is of u werkelijk stoort, zal een arts u waarschijnlijk ook antibiotica door de mond voorschrijven, samen met de lokale behandeling. Driekwart van de mensen die antibiotica gebruiken, vertonen een verbetering van hun acne.

Hoe werkt de acne behandeling op basis van antibiotica?

De antibiotica doen het aantal bacteriën aan het huidoppervlak afnemen. Hierdoor gaan de puistjes niet ontsteken. Deze acne behandeling wordt meestal 10 maanden tot 1 jaar voortgezet. De antibiotica die gebruikt worden bij de acne behandeling hebben echter wel bijwerkingen, bijvoorbeeld lichte diarree, als ook andere verteringsproblemen.

Acne behandeling op basis van hormonen?

Bij vrouwen kunnen ook hormonen als acne behandeling worden voorgeschreven. Diane 35 is een voorbeeld van een dergelijke behandeling. Deze hormonen hebben een anti androgene werking. De effecten treden op tussen 3 en 6 maanden.

Wat kan ik doen als deze acne behandelingen niet werken?

Als al deze acne behandeling niet werken, zal uw eigen arts u naar een dermatoloog doorverwijzen. Men kan namelijk een acne behandeling met isotretinoïne, een middel dat enkel door dermatologen kan worden voorgeschreven, overwegen.

Waar kan ik de middelen voor de acne behandeling verkrijgen?

Sommige crèmes zijn zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar bij de apotheek/drogist. De medicijnen bij ernstige acne zijn enkel op doktersvoorschrift bij de apotheek te verkrijgen. Wilt u hiervoor niet naar uw eigen huisarts, dan kunt u deze ook bij apotheken die met Dokteronline.com samenwerken online bestellen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.