Diclofenac

Wanneer Diclofenac bestellen bij een apotheek?


Diclofenac kopen bij onder andere ontstekings- en menstruatiepijn

Diclofenac is een niet- steroïde ontstekingsremmer (ook wel NSAID). Het heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende - en koortsverlagende werking en vermindert zwellingen. U kunt Diclofenac kopen wanneer u last heeft van: hevige menstruatiepijn, pijnlijke gewrichten, zware hoofdpijn, migraine, spierpijn, acute lage rugpijn, koorts bij pijn en griep, keelontsteking en verkoudheid.

Tevens wordt Diclofenac ingezet in de tandheelkunde ter voorkoming van zwellingen en in de nabehandeling van oog -en ooroperaties. Diclofenac is te bestellen onder de merknamen Voltaren, Cataflam en het patentvrije Diclofenacnatrium en Diclofenac. Alleen Voltaren K kunt u zonder recept van uw eigen huisarts kopen.

De werking van Diclofenac

Alvorens Diclofenac, of welk medicijn dan ook, te bestellen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de werking ervan en mogelijke bijwerking. Bij medicijngebruik is immers altijd voorzichtigheid geboden.

Diclofenac remt de productie van prostaglandinen

Voordat u besluit Diclofenac te kopen dient u zich allereerst te beseffen dat pijn een signaal is van het lichaam dat ons waarschuwt dat we verwond zijn of ziek, of dat er sprake is van een infectie. Pijn vertelt ons dat we actie moeten ondernemen. De mate waarin we pijn ervaren staat o.a. onder invloed van hormoonachtige stoffen in ons lichaam: prostaglandinen. Prostaglandinen spelen tevens een rol bij het verhogen van de lichaamstemperatuur (koorts) en ze bevorderen ontstekingsreacties. Diclofenac remt de productie van prostaglandinen. Het voorkomt daarmee (deels) dat we pijn kunnen waarnemen, verlaagt koorts en remt bovendien ontstekingen.

Diclofenac bestrijdt symptomen

De werking van Diclofenac is gedurende vier tot acht uur zeer effectief, echter: de oorzaak van koorts en pijn wordt hiermee niet behandeld. Ontstekingen in de gewrichten worden door Diclofenac in beperkte mate geremd. Het ziekteproces van bijvoorbeeld jicht of artrose stopt u niet met Diclofenac en in de regel worden mogelijke gewrichtsbeschadigingen er niet door voorkomen. Het vermindert wel de symptomen van ontstekingen en voorkomt zwelling van de gewrichten. Diclofenac bij de apotheek kopen kan voor u de oplossing zijn.

Bijzonderheden

NSAID's zijn geneesmiddelen die ernstige bijwerkingen kunnen hebben. Daarom zijn veel van deze middelen alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com kunt u Diclofenac kopen. Wij brengen u desgewenst in contact met een samenwerkende arts voor een online arts sconsult en diens akkoord. Lees wel de bijsluiter aandachtig en houdt u te allen tijde aan de dosering en gebruikstermijn die hierin staan vermeld. Voorkom bovendien langdurig gebruik omdat hierdoor gewenning optreedt en u steeds een hogere dosering nodig heeft voor hetzelfde resultaat.

Mogelijke bijwerkingen van Diclofenac zijn:
  • Duizeligheid;
  • Hoofdpijn;
  • Maag -en darmklachten;
  • Misselijkheid;
Overige zaken vindt u terug in de bijsluiter.

Hoe Diclofenac te gebruiken

U neemt de tablet in zijn geheel in met een ruime hoeveelheid water. Doe dit bij voorkeur direct voor een maaltijd. De 50 mg tabletten Diclofenac worden vaak gebruikt. De werking van deze tabletten begint circa een uur na inname en duurt plusminus zes uur. De werking van tabletten met een vertraagde afgifte begint na wat langere tijd, maar houdt 12-24 uur aan. Deze tabletten neemt u bij voorkeur tijdens of na de maaltijd in, om maag,- of darmklachten te voorkomen. Diclofenac dient u niet voor kinderen te kopen. Voor oudere patiënten wordt de laagst mogelijke dosering geadviseerd.

Diclofenac kopen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek? Klik hier.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.