Dixarit

Dixarit

Dixarit bevat de werkzame stof clonidine. Dit medicijn maakt de bloedvaten wijder en verlaagt op die manier de bloeddruk. Dit heeft onder andere een gunstig effect op bepaalde overgangsklachten. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Dixarit?

Dixarit bevat de werkzame stof clonidine. Dit medicijn maakt de bloedvaten wijder en verlaagt op die manier de bloeddruk. Dit heeft onder andere een gunstig effect op bepaalde overgangsklachten. Dixarit is uitsluitend verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek op recept.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Dixarit voor bij (nachtelijke) zweetaanvallen en opvliegers: ongemakken die veroorzaakt worden door de overgang. Het medicijn helpt niet tegen andere overgangsklachten, zoals slaapproblemen, stemmingswisselingen en botontkalking. Dixarit is bijvoorbeeld geschikt voor vrouwen die overgangsklachten niet met hormoonvervangende therapie willen of mogen onderdrukken. Dit medicijn wordt soms ook voorgeschreven ter behandeling van een hoge bloeddruk of ontwenningsklachten bij verslaving.

Hoe gebruikt u Dixarit?

Slik de tablet in zijn geheel door zonder te kauwen. Neem de tabletten op vaste tijdstippen in en verdeel de doses zo gelijk mogelijk over de dag. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel innemen. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Dixarit effect heeft. Zijn de klachten na drie tot vier weken nog niet verminderd, neem dan contact op met een arts. Wilt u stoppen met het gebruik van Dixarit, doe dit dan geleidelijk aan om ontwenningsverschijnselen te voorkomen. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van Dixarit.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering bij de behandeling van overgangsklachten als volgt:

  • Volwassenen: tweemaal daags 2 tot 3 tabletten à 0,025 mg.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Als u Dixarit gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. U kunt daarbij onder andere de volgende klachten ervaren:

  • Sufheid, slaperigheid, duizeligheid (vooral in het begin van de behandeling);
  • Droge mond;
  • Maagdarmklachten, zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, overgeven, diarree of verstopping.
De meeste bijwerkingen verminderen of verdwijnen na verloop van tijd. Blijft u na enkele weken last houden van de klachten, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Dixarit is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor clonidine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan ernstige hartritmestoornissen waardoor uw hartslag erg laag is.
Overleg met een arts of u dit middel veilig kunt gebruiken als u lijdt aan een andere aandoening. Vermeld bij uw aanvraag welke andere medicijnen u gebruikt. Sommige geneesmiddelen, waaronder bepaalde bloeddrukverlagers en hart- en vaatmedicatie, hebben een wisselwerking met Dixarit. Een arts weet om welke medicijnen het gaat. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties en wisselwerkingen van dit geneesmiddel.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik dit medicijn niet of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Dixarit veroorzaakt soms duizeligheid, sufheid of slaperigheid. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan de bijwerkingen van Dixarit uitlokken of verergeren. Gebruik liever geen sterke drank zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Dixarit

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven