Doxycycline

Doxycycline bijwerkingen


Doxycyline bestrijdt bacteriële infecties. Doxycyline kan mogelijk bijwerkingen geven. Dit is bij veel medicijnen het geval en Doxycyline is geen uitzondering. Niet iedereen krijgt last van bijwerkingen, dit verschilt per persoon. Het gebruik van andere medicijnen kan een rol spelen, maar ook de mate van gevoeligheid voor het medicijn. De bijwerkingen verdwijnen in de loop van de tijd en komen vaak in milde vorm voor.

Als er bijwerkingen ontstaan, zijn dit de meest voorkomende:
- Misselijkheid
- Braken
- Diarree
- Verminderde eetlust

Bijwerkingen die minder voorkomen zijn:
- Bloedarmoede
- Huiduitslag
- Jeuk
- Ademhalingsproblemen
- Overgevoeligheid voor licht

Houden de bijwerkingen lang aan of vertrouwt u het niet, neem dan contact op met een arts. Een arts geeft u advies en vertelt hoe u het beste kunt handelen. Stop direct met het medicijn bij ernstige diarree, koorts en bij overgevoeligheidsreacties.

Een uitgebreid overzicht van mogelijke bijwerkingen van Doxycyline vindt u in de bijsluiter.

Let op:
Maak de kuur altijd af zoals voorgeschreven door een arts. Ook wanneer de verschijnselen zijn verdwenen. Dit voorkomt de terugkeer van de infectie. Overschrijd niet de aanbevolen dosis. Heeft u teveel Doxycyline gebruikt, neem dan contact op met een arts.

Gebruik dit medicijn niet tijdens zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft. Het middel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.