Duac Acne Gel

Duac Acne Gel

Duac Acne Gel is een medicijn dat wordt aangebracht op de onzuivere huid. De gel bevat twee werkzame stoffen: Clindamycine, een antibioticum dat bacteriën doodt, en: Benzoylperoxide, een stof die de groei van de bovenste huidlaag remt en deze huidlaag weker maakt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Duac Acne Gel?

Duac Acne Gel is een medicijn dat wordt aangebracht op de onzuivere huid. De gel bevat twee werkzame stoffen:

  • Clindamycine, een antibioticum dat bacteriën doodt, en:
  • Benzoylperoxide, een stof die de groei van de bovenste huidlaag remt en deze huidlaag weker maakt.
De werkzame stoffen in Duac Acne Gel zorgen ervoor dat puistjes verdwijnen, poriën minder snel verstopt raken en dat de huid minder snel vet wordt. Het effect is na 4 tot 6 weken optimaal.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven bij lichte tot matige vormen van acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd. Puistjes ontstaan als de talgklieren teveel talg aanmaken, waardoor de huid vetter wordt. Doordat de poriën verstopt raken met talg, ontstaan er mee-eters. Raken deze mee-eters vervolgens geïnfecteerd met de acnebacterie, dan gaan ze ontsteken en worden het puisten. Acne ontstaat meestal in het gezicht, maar kan ook op de schouders en nek voorkomen. Duac Acne Gel vermindert mee-eters en puistjes en voorkomt het ontstaan van nieuwe onzuiverheden.

Hoe gebruikt u Duac Acne Gel?

De gel moet bij voorkeur ’s avonds worden aangebracht op een schone, droge en onbeschadigde huid. Zorg ervoor dat de gel niet in uw ogen, neus of mond komt. Was na gebruik direct uw handen. Let op: Benzoylperoxide heeft een blekende werking op haren en kleding. Smeer de gel niet op de wenkbrauwen of de hoofdhuid en wacht met aankleden totdat de gel volledig is opgedroogd. Na opening van de tube kunt u de gel nog 2 maanden gebruiken.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de dosering als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags een kleine hoeveelheid gel (1 vingertop is genoeg voor het hele gezicht) aanbrengen op de aangedane huid. Masseer de gel niet in.
Gebruik Duac Acne Gel niet langer dan twaalf weken achter elkaar. Lees voor gebruik de bijsluiter. Dit product is niet geschikt voor jonge kinderen.

Bijwerkingen

Dit geneesmiddel kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

  • Huidirritatie (roodheid, branderig gevoel, droge plekken, jeuk, schilfering) op de plekken waar de gel is aangebracht.
  • Overgevoeligheid voor uv-straling. Vermijd direct zonlicht en staak het gebruik van de zonnebank. Zo voorkomt u verbranding en huidirritatie.
Heeft u veel last van bijwerkingen of ervaart u andere klachten, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter staat aanvullende informatie over de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Duac Acne Gel is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze gel niet als u:

  • Overgevoelig bent voor clindamycine (of andere lincomycine-antibiotica), benzoylperoxide of een van de andere gebruikte stoffen in de gel.
Dit product kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw aanvraag welke geneesmiddelen u gebruikt, zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, gebruik Duac Acne Gel dan uitsluitend op advies van een arts.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Duac Acne Gel

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven