Dypracet

Dypracet

Dypracet bevat dihydrocodeïne en paracetamol. Dihydrocodeïne is een sterk analgeticum uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). Paracetamol is al jarenlang ’s werelds bekendste en meest gebruikte pijnstiller. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Let op: Dypracet is tijdelijk niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U kunt op deze pagina informatie vinden over andere receptplichtige medicijnen bij pijn.

Wat is Dypracet?

Dypracet bevat dihydrocodeïne en paracetamol. Dihydrocodeïne is een sterk analgeticum uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). Paracetamol is al jarenlang ’s werelds bekendste en meest gebruikte pijnstiller. De combinatie van deze krachtige ingrediënten zorgen ervoor dat Dypracet snel verlichting geeft bij veel verschillende pijnklachten.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Arsten schrijven Dypracet voor bij matige tot ernstige pijnklachten, bijvoorbeeld als gevolg van:

 • Een operatie of verwonding;
 • Zenuwpijn;
 • Gewrichtspijn (waaronder vormen van artrose en artritis);
 • Migraine;
 • Menstruatieklachten;
 • Een ernstige ziekte;
 • Griep en verkoudheid.
De werkzame stof dihydrocodeïne heeft niet alleen een pijnstillend, maar ook een hoestprikkel dempend effect. Dypracet wordt daarom soms ook voorgeschreven bij kriebelhoest. Dit geneesmiddel werkt snel: de pijnklachten verminderen doorgaans binnen een half uur na inname. Het pijnstillende effect houdt ongeveer vier uur lang aan.

Hoe gebruikt u Dypracet?

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in twee verschillende sterktes (500 mg paracetamol/20 mg dihydrocodeïne of 500 mg paracetamol/30 mg dihydrocodeïne). Een arts bepaalt welke sterkte u moet innemen. Wijk nooit af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter. Dypracet is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in tabletvorm. Neem de tablet zonder te kauwen in met wat water. Doe dit bij voorkeur tijdens of na de maaltijd om maagdarmklachten te voorkomen.

Dosering

Tenzij een arts anders bepaalt, zijn de algemene richtlijnen voor dosering als volgt:

 • Volwassen en kinderen vanaf 18 jaar: 1 tot 2 tabletten per 4 tot 6 uur. Neem niet meer dan 8 tabletten per etmaal.
Voor jongere kinderen en bejaarden zal een arts een andere dosering voorschrijven. Dypracet is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel, kan Dypracet bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. Bekende bijwerkingen zijn onder andere:

 • Maagdarmklachten (zoals misselijkheid, overgeven, buikpijn, verstopping);
 • Droge mond;
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid, slaperigheid, moeite met concentreren.
Raadpleeg een arts als u veel last heeft van bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit receptplichtige geneesmiddel niet gebruiken?

Dypracet is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik deze pijnstiller niet als u:

 • Overgevoelig bent voor dihydrocodeïne, paracetamol of een van de overige bestanddelen;
 • Moeite heeft met ademhalen of lijdt aan een longziekte;
 • Een astma-aanval heeft.
Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u lijdt aan een andere aandoening.

Dypracet kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen, waaronder bepaalde, slaapmiddelen, sommige antidepressiva en antihistamine. Een arts weet om welke geneesmiddelen het gaat. Vermeld daarom altijd bij uw aanvraag welke andere medicatie u gebruikt, zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Dypracet uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Deze pijnstiller kan soms (vooral in het begin) bijwerkingen als slaperigheid, duizeligheid en concentratieproblemen veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer en werk niet met zware machines als u hier last van heeft.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid en sufheid uitlokken of verergeren. Staak of matig daarom uw gebruik van alcohol zolang u dit geneesmiddel inneemt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Dypracet

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven