Emla Creme (tube)

Hebben veel mannen last van premature ejaculatie?


Bijna alle mannen krijgen op enig moment te maken met premature ejaculatie, ofwel te snel klaarkomen. In veel gevallen heeft dit te maken met omstandigheden. Zo is zeer grote opwinding een bekende oorzaak onder mannen. Wanneer er (nagenoeg) geen controle is door de grote opwinding, gebeurt het vaak dat het hoogtepunt snel komt.

Er is dan echter geen sprake van een probleem. Dit wordt het pas, als een man vaak of bijna altijd te snel klaarkomt. Omdat iedere man van nature een bepaald uithoudingsvermogen heeft op dit vlak, is het moeilijk te bepalen hoeveel mannen precies te snel klaarkomen.

Schattingen lopen uiteen van slechts 5% tot 30% van de mannen. Er is dan ook pas sprake van een probleem, als de man in kwestie er zelf last van ervaart. De ene man streeft nu eenmaal naar een langere tijd voor het klaarkomen dan de andere.

Gezien de sfeer van schaamte en taboe die rond dit onderwerp hangt, valt te verwachten dat bovenstaande schatting nog aan de lage kant is. De 30% zal daarom realistischer zijn dan de 5%. Er is dus zeker geen reden om u te schamen als u er ook last van heeft. In plaats daarvan, kunt u tips tegen te snel klaarkomen toepassen of emla crème gebruiken.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.