Emla Creme (tube)

Veelgestelde vragen


Wat is premature ejaculatie?

Premature ejaculatie is de medische term voor wat in de volksmond te snel / te vroeg klaarkomen heet. Het seksuele uithoudingsvermogen verschilt van man tot man. Wanneer een man regelmatig of vaak veel sneller klaarkomt dan hij zou willen, is er sprake van premature ejaculatie.

Wat is Emla crème?

Emla crème is een receptplichtig geneesmiddel voor lokale verdoving van de huid en bepaalde slijmvliezen. De twee werkzame stoffen maken de zenuwen minder gevoelig voor prikkels op de plaats waar de crème aangebracht wordt.

Is emla crème veilig?

Bij gebruik zoals beschreven in de bijsluiter en op deze website is emla crème zeer veilig te gebruiken. Het mag niet gebruikt worden in de buurt van het oor in geval van trommelvliesletsels.

Moet ik een condoom gebruiken?

Wanneer u emla crème gebruikt tegen te snel klaarkomen, dient u de crème op de eikel aan te brengen. Als u de crème minimaal 5 minuten laat intrekken, kunt u daarna gemeenschap hebben zonder condoom. Uw partner zal dan niet verdoofd worden door de crème.

Hoe lang duurt de verdoving?

Emla crème werkt na 10 tot 15 minuten na het aanbrengen. Hoe lang het precies werkt, is afhankelijk van de hoeveelheid crème die u heeft gebruikt. U komt hier vanzelf achter door wat uit te proberen met hoeveelheden. Het duurt meerdere uren voordat het effect helemaal weg is.

Raakt mijn partner ook verdoofd?

Om te voorkomen dat uw partner ook verdoofd raakt, is het belangrijk dat crème lang genoeg in kan trekken. Als u na het aanbrengen minimaal een kwartier wacht met seksuele handelingen, is de crème goed ingetrokken en zal uw partner niet verdoofd raken.

Zijn er bijwerkingen?

Zoals alle geneesmiddelen kan ook Emla enkele bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn lokale reacties van de huid, zoals bleekheid en roodheid. Milde jeuk, warmte of een branderig gevoel kan ook optreden. Deze bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard. Als u ernstige bijwerkingen ervaart of andere dan in de bijsluiter beschreven, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen huisarts.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.