Emla Creme (tube)

Wanneer is er sprake van te snel klaarkomen?


Veel mannen komen sneller klaar dan dat ze zouden willen. Ze verliezen de controle en kunnen de ejaculatie niet langer uitstellen. Er is sprake van te snel klaarkomen (premature ejaculatie). De zaadlozing (orgasme) vindt eerder plaats dan gewenst. Soms gebeurt dit al binnen een minuut. Dit kan zowel voor u als voor uw partner vervelend zijn.

Oorzaken vroegtijdige zaadlozing

Vroegtijdig klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaken kunnen zowel psychisch als lichamelijk van aard zijn. Stress en spanning kunnen een rol spelen bij te vroeg klaarkomen. Door stress kunt u de controle verliezen, zodat de zaadlozing eerder plaatsvindt dan u zou willen. Ook prestatiedrang kan stress opleveren en juist zorgen dat u snel klaarkomt. Jonge mannen hebben er over het algemeen meer last van. Dit komt vaak omdat ze minder ervaren zijn. Mannen met meer ervaring weten hoe ze controle kunnen houden en het orgasme kunnen uitstellen.

Naast deze psychische oorzaken zijn er lichamelijke oorzaken. De prikkeloverdracht kan verkeerd zijn afgestemd tussen hormonen en het zenuwstelsel. Sommige ziektes hebben hier invloed op. Mannen met een nierziekte, MS, diabetes, parkinson of hart en vaatziekten kunnen eerder last hebben van vroegtijdige zaadlozing.

Enkele tips om te snel klaarkomen te voorkomen

- Stop even met vrijen, zodat de opwinding vermindert.
- Span of ontspan de bilspieren.
- Trek de ballen tijdens het vrijen even omlaag.
- Gebruik een condoom.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.