Langer een erectie vasthouden?

Wereldwijd kampen veel mannen met het probleem dat zij niet lang genoeg hun erectie kunnen vasthouden voor bevredigende seks. Sommige mannen overkomt dit af en toe wel eens, bijvoorbeeld na overmatig drank,- of drugsgebruik. Bij veel mannen gebeurt het echter vaker. We spreken van een erectiestoornis wanneer het tijdens seks steeds opnieuw niet lukt om een erectie te krijgen of te kunnen vasthouden. Het komt ook voor bij jonge mannen, maar doet zich vaker voor naarmate de leeftijd vordert. Zo heeft 14% van de mannen tussen de 41 en 50 last van erectiestoornissen. Dit percentage loopt op naar 42% in de leeftijdscategorie 71-80.

Niet één pasklaar antwoord op erectiestoornissen

Het steeds opnieuw weer niet kunnen krijgen of vasthouden van een erectie kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Het is een individuele aangelegenheid, waardoor er ook niet één pasklaar antwoord is om het te lijf te gaan. Om u inzicht te geven in het waarom van erectieproblemen, zullen we eerst de totstandkoming van een erectie uitleggen. Daarna gaan we in op de factoren die een rol spelen bij erectieproblemen. Vervolgens geven we een aantal manieren die (kunnen) helpen om makkelijker een erectie te krijgen en deze ook langer vast te houden.

Het krijgen van een erectie

Het krijgen van een erectie gebeurt onder invloed van verschillende factoren. Deze zijn:

  • Seksuele prikkeling;
  • Een geestelijke, positieve verwerking van deze prikkels;
  • Goed functionerende bloedvaten, hormonale functies en zenuwbanen.

Bij het niet goed functioneren van één of meer van de bovenstaande punten, kunnen er problemen ontstaan bij het krijgen of vasthouden van een erectie.

Waardoor ontstaan erectieproblemen?

De volgende factoren worden in verband gebracht met erectieproblemen:

  • Spanningen, neerslachtigheid, relationele kwesties;
  • Prestatiedrang, faalangst, te weinig seksuele prikkeling;
  • Cardiovasculaire aandoeningen, diabetes, afwijkingen aan de schildklier, beschadigde zenuwbanen door bijvoorbeeld een operatie, penisafwijkingen, geneesmiddelengebruik, een te lage testosteronproductie;
  • Obesitas, roken, te weinig lichamelijke activiteit.

Een betere erectie door?

Er zijn verschillende manieren om een betere erectie te krijgen en/ of deze langer te kunnen vasthouden. Welke manier bij u het beste past, hangt natuurlijk af van het waarom van de erectiestoornissen. We sommen een aantal methoden voor u op:

  • Rookt u? Stop ermee! Roken vermindert de doorbloeding van uw lichaam en dus ook die van uw penis. Ook is het aangetoond dat meer lichaamsbeweging, erectieproblemen doet afnemen;
  • Gebruik eens sekspeeltjes tijdens een vrijpartij of gebruik masturbatie als extra stimulans;
  • Overweeg een therapeut in te schakelen wanneer u last heeft van faalangst tussen de lakens of prestatiedrang u parten speelt. Een therapeut kan u helpen los te komen van deze 'verlammende' bagage.

Waar kan ik erectiepillen kopen?

Klik hier als u meer wilt weten over hoe u met erectiepillen uw erectie langer kunt vasthouden. Wilt u erectiebevorderende behandelingen kopen? U kunt deze behandelingen bij u eigen apotheek kopen of aan Dokteronline.com de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Get more information