Eumovate (Emovate)

Eumovate (Emovate)

Eumovate (Emovate) is een medicijn tegen ontstekingen van de huid, met als actief bestanddeel clobetasonbutyraat. Dit is een bijnierschorshormoon dat ontstekingen remt, jeuk wegneemt en zwelling en schilfervorming vermindert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Eumovate (Emovate)?

Eumovate (Emovate) is een medicijn tegen ontstekingen van de huid, met als actief bestanddeel clobetasonbutyraat. Dit is een bijnierschorshormoon dat ontstekingen remt, jeuk wegneemt en zwelling en schilfervorming vermindert.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Eumovate (Emovate) wordt gebruikt bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en jeuk. Het middel wordt voorgeschreven bij droge huidaandoeningen, zoals irritatie of allergie. Heeft u uw klachten behandeld met een sterker medicijn, dan kunt u Eumovate (Emovate) gebruiken als nabehandeling of onderhoudsbehandeling.

Hoe gebruikt u Eumovate (Emovate)?

Volg bij gebruik van Eumovate (Emovate) nauwgezet de instructies van een arts. Meestal adviseert een arts een dun laagje crème op de huid te smeren, één- of tweemaal per dag. Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheid op uw huid smeert. Als u teveel smeert kunt u last krijgen van bijwerkingen en als u te dun smeert kan Eumovate (Emovate) niet goed genoeg zijn werk doen.

Na het aanbrengen moet u de hand die u gebruikt heeft goed wassen. Het is erg belangrijk dat u Eumovate (Emovate) niet verder uitsmeert dan nodig en dat u het niet in contact met de ogen laat komen. Gebeurt dit toch, spoel dan de ogen grondig uit met water. Stop niet op eigen initiatief met uw behandeling. Als uw klachten niet verminderd zijn binnen 2-4 weken dient u contact op te nemen met een arts.

Dosering

Eumovate (Emovate) is alleen op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek , als crème en zalf in tubes van 30g. Eén gram crème of zalf bevat 0,5 mg clobetasonbutyraat. Smeer een dun laagje op de huid, één- of tweemaal per dag. Dit hangt af van het advies van een arts.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Eumovate (Emovate) bijwerkingen hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende bijwerkingen optreden:

  • Overgevoeligheidsreacties als bijvoorbeeld jeuk of een branderig gevoel op de huid, roodheid en huiduitslag. Bij het optreden van overgevoeligheidsreacties moet u onmiddellijk stoppen met de behandeling.
  • U kunt last krijgen van ontkleuring of dunner worden van de huid, verwijding van de huidbloedvaten, acne of toegenomen beharing.
Een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter van Eumovate.

Neem contact op met een arts of apotheker in geval van bijwerkingen of vragen.

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

U mag Eumovate (Emovate) niet gebruiken als:

  • u overgevoelig bent voor of voor clobetasonbutyraat of voor één van de andere bestanddelen van Eumovate. De samenstelling van Eumovate vindt u in de bijsluiter;
  • u lijdt aan acne;
  • u een virale huidinfectie heeft;
  • u een schimmelinfectie van de huid heeft;
  • u een bacteriële huidinfectie heeft.
Eumovate mag niet worden aangebracht of open wonden of zweren.

Als u twijfelt of één van de bovenstaande regels voor u geldt, neem dan contact op met een arts voordat u Eumovate gaat gebruiken.

Zwangerschap/Rijvaardigheid

Overleg met een arts of apotheker als u Eumovate wilt gaan gebruiken tijdens de zwangerschap. Als u zwanger bent kunt u Eumovate beter niet op uitgestrekte oppervlakten gebruiken en/of tijdens een langdurige periode. Ook gebruik van de crème of zalf op of rond de tepels is af te raden.

Eumovate heeft geen effect op de rijvaardigheid.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Eumovate (Emovate)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven