Euthyrox

Euthyrox

Euthyrox bevat het schildklierhormoon levothyroxine (dit is dezelfde werkzame stof als in Thyrax). Dit medicijn wordt gebruikt om een tekort aan schildklierhormonen in het lichaam op te heffen of te verminderen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Euthyrox?

Euthyrox bevat het schildklierhormoon levothyroxine (dit is dezelfde werkzame stof als in Thyrax). Dit medicijn wordt gebruikt om een tekort aan schildklierhormonen in het lichaam op te heffen of te verminderen. Wilt u Euthyrox online bestellen, dan kunt u terecht bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Let op: Euthyrox is alleen verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken indien u dit medicijn eerder voorgeschreven heeft gekregen door een arts.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Euthyrox helpt tegen klachten die veroorzaakt worden door een te traag werkende schildklier (hypothyroïdie). De symptomen die bij deze aandoening horen, zijn onder andere:

 • Vermoeidheid;
 • Lusteloosheid;
 • Kouwelijkheid;
 • Traag handelen;
 • Toename van gewicht.
De werkzame stof levothyroxine vult het schildklierhormoongehalte aan. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten. Artsen schrijven Euthyrox soms ook voor bij een te snel werkende schildklier, maar dan altijd in combinatie met medicijnen die schildklierhormoonproductie afremmen.

Hoe gebruikt u Euthyrox?

Slik de tablet Euthyrox in zijn geheel door met voldoende vloeistof. Voor gebruik bij kinderen kunt u de tablet eventueel eerst oplossen in een beetje water. Neem Euthyrox altijd in op een lege maag, bij voorkeur minstens een half uur voor het ontbijt.
Bent u vergeten om Euthyrox in te nemen, doe dat dan alsnog. Is het bijna tijd voor de volgende dosis, sla de vergeten tablet dan over.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Euthyrox online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts weet welke sterkte u het beste kunt gebruiken. Meestal wordt in het begin van de behandeling een lage dosering voorgeschreven. Heeft dit onvoldoende effect of zijn er veel bijwerkingen, dan kan de arts de dosering aanpassen. Hierdoor kan het enige tijd duren voordat u het medicijn goed aanslaat. De richtlijnen voor de dosering van Euthyrox zijn als volgt:

 • Volwassenen en kinderen: eenmaal daags een half uur voor het ontbijt de gehele voorgeschreven dagdosis innemen.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Als u behandeld wordt met Euthyrox kunnen er soms bijwerkingen optreden, al krijgt niet iedereen hier last van. Bijwerkingen die kunnen voorkomen, zijn onder andere:

 • Versnelde hartslag, hartkloppingen;
 • Angina pectoris (pijn op de borst);
 • Hoofdpijn;
 • Trillen;
 • Rusteloosheid.
Krijgt u last van deze of andere bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Euthyrox is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor levothyroxine of een van de gebruikte hulpstoffen.
Lijdt u aan een hart- of vaatziekte, onvoldoende werking van de hypofyse of een aandoening van de bijnieren, overleg dan met een arts over het gebruik van Euthyrox. Doe dit ook als u last heeft van andere gezondheidsklachten. Vermeld bij uw bestelling altijd welke medicijnen u verder nog gebruikt. Sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Euthyrox. Een arts weet welke combinaties vermeden moeten worden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, dan kunt u dit medicijn in overleg met een arts blijven gebruiken.

Euthyrox heeft in principe geen invloed op uw rijvaardigheid.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Euthyrox

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven