Euthyrox

Euthyrox bijsluiter


Als een arts u Euthyrox voorschrijft, is het belangrijk om eerst de bijsluiter te lezen. Euthyrox is een medicijn dat met zorg ingenomen moet worden. In de bijsluiter staat nuttige informatie, bijvoorbeeld over het gebruik van het geneesmiddel en eventuele de bijwerkingen. In dit informatiedossier vindt u een overzicht van de belangrijkste punten uit de Euthyrox bijsluiter.

Wat is Euthyrox en waar wordt het voor gebruikt?

Euthyrox wordt voorgeschreven bij schildklierklachten. De werkzame stof in dit medicijn is levothyroxine, een schildklierhormoon. Euthyrox helpt onder andere bij klachten als gevolg van een te traag werkende schildklier. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:
 • Trage stoelgang (obstipatie);
 • Kouwelijkheid;
 • Lage hartslag;
 • Lusteloosheid en vermoeidheid;
 • Gewichtstoename, ondanks en normaal eetpatroon.
Euthyrox kan de hormoonspiegel aanvullen en zorgt op die manier voor een verbetering van de klachten. Soms wordt Euthyrox ook voorgeschreven bij een te snel werkende schildklier, maar dan altijd in combinatie met medicijnen die de werking van de schildklier remmen.

Wat u moet weten over Euthyrox?

Gaat u Euthyrox voor het eerst gebruiken, houd dan rekening met het volgende:
 • Euthyrox mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor levothyroxine of een van de hulpstoffen;
 • Euthyrox in combinatie met een geneesmiddel dat de schildklierfunctie vertraagt (bij een te snel werkende schildklier) is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
 • Gaat u veel soja of vezelrijke voedingsmiddelen toevoegen aan uw dagelijkse eetpatroon? Of wilt u juist stoppen met het eten van deze producten? Overleg dit dan met een arts. Soja en vezelrijke etenswaren beïnvloeden de opname van Euthyrox, waardoor het lichaam anders op de medicatie kan reageren. Een arts kan eventueel de dosering aanpassen.
In de Euthyrox bijsluiter leest u meer over deze onderwerpen.

Hoe gebruikt u Euthyrox?

Het gebruik van Euthyrox is heel eenvoudig: slik de tablet zonder te kauwen door met wat water. Bij jonge kinderen mogen de tabletten eerst worden fijngemaakt. Meestal hoeft u dit geneesmiddel maar een keer per dag te gebruiken. Het is wel belangrijk dat u dit ’s ochtends doet. Neem Euthyrox altijd in op een lege maag, minimaal een half uur voor het ontbijt. Euthyrox is verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse sterktes. Helpt de voorgeschreven dosering niet, dan kan de dosering bijgesteld worden. Pas nooit de dosering zelf aan zonder overleg met een arts.

Mogelijke bijwerkingen

Als u wordt behandeld met Euthyrox kunnen er bijwerkingen optreden. De kans hierop is het grootst aan het begin van de behandeling. Het duurt namelijk meestal even voordat er een dosering is gevonden die goed past bij uw klachten. Krijgt u een te hoge dosering van het medicijn, dan kunt u bijvoorbeeld last krijgen van de volgende klachten:
 • Trillen;
 • Hartkloppingen;
 • Zweten;
 • Hoofdpijn;
 • Diarree.
Neem contact op met een arts als u last van bijwerkingen krijgt. De dosering zal dan worden aangepast. In de Euthyrox bijsluiter staat een volledig overzicht van de eventuele bijwerkingen.

Aanvullende informatie

Euthyrox tabletten bevatten levothyroxine en een aantal hulpstoffen. In de Euthyrox bijsluiter vindt u meer informatie over de ingrediënten, de fabrikant en de beschikbare sterktes.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.