Evista

Evista

Evista voorkomt en behandelt botontkalking bij vrouwen in de menopauze. De werkzame stof raloxifeen behoort tot de groep Selectieve Estrogeen Receptor Modulators (SERM). Dit medicijn bootst bepaalde werkingen van oestrogeenhormonen na, maar is zelf geen hormoon. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Evista?

Evista voorkomt en behandelt botontkalking bij vrouwen in de menopauze. De werkzame stof raloxifeen behoort tot de groep Selectieve Estrogeen Receptor Modulators (SERM). Dit medicijn bootst bepaalde werkingen van oestrogeenhormonen na, maar is zelf geen hormoon. Evista remt de botafbraak en maakt de botten sterker. U kunt dit geneesmiddel alleen met een recept van een arts bij een samenwerkende apotheek bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Botontkalking, ook wel osteoporose genoemd, is een van de meest voorkomende klachten bij vrouwen in en na de overgang. Door een daling van de oestrogeenspiegel in het lichaam worden de botten brozer. Hierdoor kunnen er eerder botbreuken ontstaan en kunnen rugwervels inzakken. Evista zorgt ervoor dat de botten meer calcium (kalk) opnemen, zodat ze sterker en steviger worden. De kans op botbreuken of het inzakken van de wervels neemt op die manier sterk af. Evista helpt niet tegen andere overgangsklachten, zoals opvliegers of nachtzweten.

Hoe gebruikt u Evista?

Evista tabletten zijn verpakt in doordrukstrips met kalenderaanduiding. Neem de tablet op een vast tijdstip in en slik deze zonder te kauwen door met wat water. Dit mag met of zonder voedsel. Als u Evista vergeten bent in te nemen, kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis om de vergeten tablet in te halen. Zorg ervoor dat u voldoende kalk (melkproducten) en vitamine D (onder andere in margarine, vlees, zonlicht) binnenkrijgt als u behandeld wordt met Evista. Een arts kan eventueel een calcium- en/of vitaminepreparaat voorschrijven. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van dit geneesmiddel.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Evista als volgt:

 • Volwassen vrouwen: eenmaal daags 1 tablet à 60 mg.

Houdt u aan de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

U kunt bij het gebruik van Evista last krijgen van bijwerkingen, waaronder:

 • Opvliegers (vooral tijdens de eerste 6 maanden van de behandeling);
 • Griepachtige verschijnselen;
 • Buikpijn, misselijkheid, overgeven of andere maagdarmklachten
 • Beenkrampen;
 • Opgezwollen handen, voeten en/of enkels door het vasthouden van vocht.

Raadpleeg een arts als de bijwerkingen ernstig zijn of lang aanhouden. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Evista is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor raloxifeen of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Nog steeds zwanger kunt worden;
 • Lijdt of geleden heeft aan trombose, een leveraandoening of nierfunctiestoornis;
 • Lijdt aan baarmoederkanker;
 • Onverklaarde vaginale bloedingen heeft.

Lijdt u aan een andere aandoening, overleg dan eerst met een arts of u Evista kunt gebruiken. Evista heeft een wisselwerking met andere medicijnen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen of voedingssupplementen u gebruikt. Een arts weet of deze gecombineerd mogen worden met Evista.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Dit geneesmiddel is bedoeld voor vrouwen die niet meer in de vruchtbare leeftijd zijn. Voor uitzonderingen geldt: gebruik Evista niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Er gelden voor Evista-gebruikers geen beperkingen wat betreft autorijden of het drinken van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Evista

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven