Evorel Conti

Evorel Conti

Evorel Conti is een product dat gebruikt wordt om het hormoongehalte bij vrouwen met overgangsklachten aan te vullen (hormoonvervangende therapie, HRT). De pleisters bevatten estradiol en norethisteron: vormen van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Evorel Conti?

Evorel Conti is een product dat gebruikt wordt om het hormoongehalte bij vrouwen met overgangsklachten aan te vullen (hormoonvervangende therapie, HRT). De pleisters bevatten estradiol en norethisteron: vormen van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Deze hormonen worden in aanloop naar en tijdens de overgang (menopauze) steeds minder door het lichaam aangemaakt, hetgeen vervelende klachten kan veroorzaken. De werkzame stoffen in Evorel Conti worden via de huid in de bloedbaan opgenomen. Het hormoongehalte wordt op die manier aangevuld waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Evorel Conti verlicht symptomen die horen bij de overgang, waaronder:

  • Opvliegers
  • Nachtelijke zweetaanvallen
  • Slaapstoornissen
  • Droge slijmvliezen (ogen, vagina)
  • Stemmingswisselingen
Evorel Conti wordt soms ook voorgeschreven om botontkalking (osteoporose) na de overgang te voorkomen.

Evorel Conti kan ook worden gebruikt als transgender therapie. Door toediening van geslachtshormonen vindt er een verandering plaats in de hormoonhuishouding. Dit beïnvloedt de secundaire geslachtskenmerken. De transgender ondergaat hiermee een behandeling om de secundaire geslachtskenmerken van het gewenste geslacht te bekomen, dat overeenkomt met hun genderidentiteit.

Hoe gebruikt u Evorel Conti?

Evorel Conti pleisters moeten op een schone, droge huid worden aangebracht. De pleister moet na een paar dagen worden vervangen. Plak de pleister bij het vervangen steeds op een andere plek (heup, bil, buik) om huidirritatie te voorkomen. Breng de pleister nooit op de borst of armen aan.

Evorel Conti veroorzaakt geen onttrekkingsbloeding en is daarom met name geschikt voor vrouwen in de overgang die niet meer menstrueren. Voor vrouwen die nog wel menstrueren, of bij wie de baarmoeder is verwijderd, zijn er andere soorten Evorel pleisters verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Een arts kan u hier meer advies over geven.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • 1 pleister per keer, na 3 tot 4 dagen te vervangen door een nieuwe pleister
Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter.

Bijwerkingen

Het gebruik van Evorel Conti kan leiden tot bijwerkingen. Bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Huidirritatie op de plek waar de pleister is aangebracht
  • Maagdarmklachten
  • Gespannen borsten
  • Hoofdpijn
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Evorel Conti wordt over het algemeen niet voorgeschreven aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Voor uitzonderingen geldt dat dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Evorel Conti heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Evorel Conti

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven