Exforge

Exforge

Exforge is een medicijn tegen een hoge bloeddruk. De werkzame stoffen zijn amlodipine en valsartan: twee geneesmiddelen die de bloedvaten verwijden, waardoor de bloeddruk daalt. U kunt Exforge online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Exforge?

Exforge is een medicijn tegen een hoge bloeddruk. De werkzame stoffen zijn amlodipine en valsartan: twee geneesmiddelen die de bloedvaten verwijden, waardoor de bloeddruk daalt. U kunt Exforge online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Exforge voor bij een hoge bloeddruk. Deze aandoening geeft meestal weinig lichamelijke klachten. Toch is een hoge bloeddruk gevaarlijk: hierdoor kunnen op den duur hart- en vaatziekten ontstaan. Bij een hoge bloeddruk zijn de aderen vaak vernauwt, waardoor de druk oploopt. Exforge bevat amlodipine (een calciumblokker) en valsartan (een angiotensine II-blokker). Deze stoffen laten de bloedvaten ontspannen, waardoor deze wijder worden en de bloeddruk verlaagt. Dit combinatiegeneesmiddel wordt voorgeschreven als een enkelvoudig geneesmiddel niet voldoende effect heeft.

Hoe gebruikt u Exforge?

Neem de tablet Exforge bij voorkeur op een vast tijdstip in. U kunt het medicijn met of zonder voedsel innemen. Exforge mag niet gecombineerd worden met grapefruit(sap): dit voedingsmiddel kan de werking van het medicijn beïnvloeden waardoor de kans op bijwerkingen toeneemt. Eet of drink geen grapefruit(sap) zolang u met dit geneesmiddel wordt behandeld.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Exforge online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts weet welke variant het meest geschikt is en hoe lang u dit geneesmiddel moet blijven gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

 • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.
Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Zoals alle medicijnen kan Exforge bijwerkingen veroorzaken, al wordt dit geneesmiddel door de meeste mensen probleemloos verdragen. De bijwerkingen die eventueel kunnen voorkomen, zijn onder andere:

 • Griepverschijnselen;
 • Vermoeidheid;
 • Hoofdpijn;
 • Hartkloppingen;
 • Blozen;
 • Duizeligheid;
 • Slaperigheid;
 • Maagdarmklachten;
 • Oedeem (vocht vasthouden, te merken aan dikke enkels, voeten of handen).
Raadpleeg een arts of apotheker als u last krijgt van deze of andere klachten. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Exforge is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

 • Overgevoelig bent voor amlodipine (of andere calciumblokkers), valsartan of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt of geleden heeft aan een ernstige lever- of galaandoening;
 • Lijdt aan aortastenose (vernauwing van de aortaklep) of cardiogene shock, of als u last heeft van hartfalen na een hartaanval;
 • Lijdt aan diabetes of een nierfunctiestoornis en behandeld wordt met het geneesmiddel aliskiren.
In de bijsluiter kunt u lezen wanneer extra voorzichtigheid is geboden met dit geneesmiddel. Slikt u verder nog medicijnen? Een arts weet of u deze mag combineren met Exforge.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Exforge niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

De bijwerkingen van Exforge kunnen uw rijvaardigheid beïnvloeden. Ga niet de weg op als u last heeft van klachten als duizeligheid, vermoeidheid of slaperigheid.

Alcohol kan de bijwerkingen van Exforge verergeren. Laat sterke drank daarom zoveel mogelijk staan zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Exforge

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven