Felodipine

Felodipine

Felodipine is een calciumblokker (calciumantagonist). Het verslapt de spieren en verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk daalt en de zuurstofbehoefte van het hart vermindert. Het wordt voorgeschreven door een arts bij hoge bloeddruk, angina pectoris, hartritmestoornissen en de ziekte van Raynaud. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Felodipine en waarvoor wordt het gebruikt

Felodipine is een calciumblokker (calciumantagonist). Het verslapt de spieren en verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk daalt en de zuurstofbehoefte van het hart vermindert.
Het wordt voorgeschreven door een arts bij hoge bloeddruk, angina pectoris, hartritmestoornissen en de ziekte van Raynaud. Een te hoge bloeddruk voelt u meestal niet. Het is een sluipmoordenaar die de kans op hart- en vaatziekten vergroot.
Felodipine zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen door het blokkeren van calcium dat verantwoordelijk is voor de spanning van de bloedvaten.

Hoe gebruikt u Felodipine en in welke dosering

Een arts bepaald wat voor u de passende dosering is. Lees daarom altijd het etiket op de verpakking van het medicijn voor de juiste dosis. U moet de tablet heel doorslikken met tenminste een half glas water. Niet kauwen! Felodipine lost langzaam op waardoor het langer werkt en de kans op bijwerkingen kleiner is.

Het beste kunt u medicijnen op een vast tijdstip innemen zoals 's morgens bij een lichte maaltijd, of 's avonds voor u naar bed gaat. Dit voorkomt dat u het vergeet. Mocht dat toch gebeuren, sla de vergeten dosis dan over. Neem wel elke dag uw medicijn in om te voorkomen dat de klachten terugkomen met alle gevolgen van dien. Na 3 tot 6 weken is het effect optimaal. Dit merkt u alleen door regelmatige bloeddrukmetingen. Als Felodipine goed werkt bij u bestaat de kans dat het geneesmiddel langdurig of misschien wel voor altijd gebruikt moet worden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Felodipine

De meeste bijwerkingen treden op aan het begin van de behandeling of na een verhoging van de dosering. Meestal zijn ze van tijdelijke aard.
De belangrijkste bijwerkingen op een rijtje:

  • dikke enkels en onderbenen
  • hoofdpijn
  • duizeligheid
  • tintelingen

Wanneer kunt u Felodipine beter niet gebruiken (contra-indicaties)

  • bij overgevoeligheid voor Felodipine
  • bij zwangerschap en het geven van borstvoeding
  • bij een shock
  • bij een acuut hartinfarct
  • bij vernauwing van de grote hartslagader

Aanvullende informatie over Felodipine

Felodipine is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in de varianten 2,5 mg, 5 mg, en 10 mg.
Bewaar Felodipine onder de 25ºC en niet in de koelkast. Het medicijn mag niet meer gebruikt worden na de expiratiedatum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Felodipine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven