Femodette (Harmonet)

Femodette (Harmonet)

Femodette is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol en gestodeen voorkomen het ontstaan van een zwangerschap. U kunt Femodette online bestellen via een van de aangesloten apotheken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Femodette (Harmonet)?

Femodette is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol en gestodeen voorkomen het ontstaan van een zwangerschap. U kunt Femodette online bestellen via een van de aangesloten apotheken. Deze anticonceptiepil is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Een anticonceptiepil is (bij zorgvuldig gebruik) een van de betrouwbaarste voorbehoedsmiddelen. De hormonen in Femodette (Harmonet) remmen de eisprong. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de slijmprop in de baarmoedermond dikker wordt en het slijmvlies van de baarmoederwand niet geschikt is voor de innesteling van een eitje. Het ontstaan van een zwangerschap is daardoor zo goed als onmogelijk.
Een bijkomend voordeel bij het gebruik van deze anticonceptiepil is dat er geen echte menstruatie meer op gang komt, maar een milde onttrekkingsbloeding. Artsen schrijven Femodette daarom ook wel voor bij menstruatiestoornissen, zoals overmatig bloedverlies of hevige menstruatiepijn.

Hoe gebruikt u Femodette (Harmonet)?

Femodette is een zogenaamde éénfasepil. Een strip bevat 21 pillen. Neem iedere dag op een vast tijdstip 1 tablet in. Hierna volgt een stopweek waarin de onttrekkingsbloeding op gang komt. Na zeven dagen start er een nieuwe cyclus; u begint dan met een nieuwe strip Femodette.
Bent u de pil vergeten in te nemen of heeft u gebraakt of last van waterige diarree gehad na het innemen van Femodette, dan kan de betrouwbaarheid van dit voorbehoedsmiddel verminderd zijn. In de bijsluiter leest u hoe u in dat geval moet handelen.

Dosering

Femodette (Harmonet) is online verkrijgbaar via de samenwerkende apotheken en wordt geleverd in verpakkingen van drie strips à 21 stuks. De gebruikelijke dosering van deze pil is als volgt:

 • Gedurende drie weken eenmaal daags 1 tablet innemen. Vervolgens gedurende zeven dagen geen pil innemen. Begin daarna met een nieuwe cyclus.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Hoewel Femodette (Harmonet) doorgaans probleemloos wordt verdragen, kunt u tijdens het gebruik van deze pil last krijgen van bijwerkingen, waaronder:

 • Maagdarmklachten;
 • Pijnlijke of gespannen borsten;
 • Doorbraakbloedingen;
 • Vasthouden van vocht;
 • Hoofdpijn/migraine.
Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk van aard: ze verdwijnen na enkele weken, als het lichaam gewend is aan de hormonen. Blijft u last houden van de klachten of heeft u last van hevige bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin wordt onder andere vermeld dat Femodette een licht verhoogd risico geeft op trombose en bepaalde vormen van kanker.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Femodette (Harmonet) is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze anticonceptiepil niet als u:

 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, gestodeen of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Trombose heeft (gehad);
 • Een herseninfarct of hartaanval heeft gehad, of symptomen die een voorbode hiervan waren;
 • Lijdt of geleden heeft aan een bloedstollingsstoornis, migraine met uitvalsverschijnselen, een ernstige leveraandoening, ontsteking van de alvleesklier of kanker die gevoelig reageert op hormonen.
 • Lijdt aan vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.
Heeft u andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts. Deze weet of u Femodette veilig kunt gebruiken. Femodette kan de werking van andere medicijnen beïnvloeden (en omgekeerd). Vermeld daarom bij uw bestelling, via een bij Dokteronline.com samenwerkende apotheken, welke medicatie of voedingssupplementen u gebruikt. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Femodette mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Let op: Harmonet is een andere benaming voor Femodette (UK) en bevat dezelfde werkzame stoffen als Femodette (UK).

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Femodette (Harmonet)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven