Fexofenadine

Fexofenadine

Fexofenadine is een antihistaminicum, oftewel een anti-allergiemedicijn. Het gelijknamige werkzame ingrediënt fexofenadine blokkeert de aanmaak van histamine, de stof die zorgt voor een allergische reactie. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten als niezen, jeukende ogen of benauwdheid. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Fexofenadine?

Fexofenadine is een antihistaminicum, oftewel een anti-allergiemedicijn. Het gelijknamige werkzame ingrediënt fexofenadine blokkeert de aanmaak van histamine, de stof die zorgt voor een allergische reactie. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten als niezen, jeukende ogen of benauwdheid. U kunt Fexofenadine online bestellen bij een van de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. U heeft hiervoor wel een recept van een arts nodig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Veel mensen zijn allergisch voor bepaalde prikkels, zoals stuifmeel, huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt of bepaalde voedingsmiddelen. Het lichaam reageert dan overgevoelig op deze prikkels, en dat kan resulteren in uiteenlopende klachten aan de neus (niesbuien, loopneus of verstopte neus), longen (hoesten, benauwdheid), ogen (jeukende, tranende en/of rode ogen) of huid (galbulten, huiduitslag).
Fexofenadine voorkomt de aanmaak van histamine, waardoor de klachten (tijdelijk) verdwijnen. De tabletten werken binnen een half uur. Het effect van Fexofenadine houdt de hele dag aan.

Hoe gebruikt u Fexofenadine?

Neem de tablet voor de maaltijd in met wat water. Neem Fexofenadine niet tegelijk met sinaasappel(sap) of grapefruit(sap) in: deze vruchten verminderen de werking van het geneesmiddel. U kunt de tablet op ieder gewenst moment van de dag innemen. Heeft u veel last van bijwerkingen als slaperigheid, neem de tablet dan ’s avonds in. Fexofenadine vermindert acute klachten, maar kan ook gebruikt worden om klachten te voorkomen, bijvoorbeeld als u ergens naartoe gaat waar huisdieren zijn. Neem in dat geval een uur voordat u wordt blootgesteld aan de prikkelende stof een tablet Fexofenadine in.

Dosering

Fexofenadine is bij de samenwerkende apotheken verkrijgbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u het beste kunt gebruiken. Via de bij Dokteronline.com aangesloten apotheken bestelt u eenvoudig een verpakking van 30 tabletten. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering van Fexofenadine als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: zo nodig eenmaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.
Fexofenadine is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Fexofenadine kunnen er bijwerkingen optreden, waaronder:

  • Slaperigheid, vermoeidheid, sufheid;
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid;
  • Droge slijmvliezen in mond, neus, keel en/of ogen.
De meeste bijwerkingen worden na een paar dagen vanzelf minder. Is dat bij u niet het geval, of heeft u last van hevige bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Fexofenadine is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit antihistaminicum niet als u:

  • Overgevoelig bent voor fexofenadine, andere antihistaminica of een van de gebruikte hulpstoffen.
Lijdt u aan een hart-, lever- of nieraandoening, heeft u andere gezondheidsklachten of bent u ouder dan 65, overleg dan met een arts of u dit anti-allergiemedicijn kunt gebruiken. Dit geneesmiddel kan de werking van andere medicijnen beïnvloeden (en vice versa). Een arts weet om welke combinaties het gaat. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en wisselwerkingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Fexofenadine uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Heeft u last van bijwerkingen als sufheid of duizeligheid, neem dan geen deel aan het verkeer.

Wees voorzichtig met alcohol: sterke drank kan de bijwerkingen van dit geneesmiddel versterken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fexofenadine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven