Flomaxtra XL

Flomaxtra XL

Flomaxtra XL behoort tot de alpha-blokker groep en bevat de werkende stof tamsulosinehydrochloride. Deze stof is werkzaam doordat het de alpha-receptoren in de spierwand van de prostaat blokkeert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Flomaxtra XL?

Flomaxtra XL behoort tot de alpha-blokker groep en bevat de werkende stof tamsulosinehydrochloride. Deze stof is werkzaam doordat het de alpha-receptoren in de spierwand van de prostaat blokkeert. Personen die last hebben van een vergrote prostaat krijgen dit geneesmiddel voorgeschreven. Het gebruik van Flomaxtra XL zorgt er onder andere voor dat de spierwand van de prostaat en blaashals beter ontspannen. De urine kan hierdoor beter doorstromen en de vernauwing van de urinebuis vermindert.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Flomaxtra XL wordt exclusief gebruikt door mannelijke patiënten. Het medicament wordt toegepast bij de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie. Met de leeftijd vergroot de prostaat zich vaak, hier krijgen mannen op oudere leeftijd vaak mee te maken. Als de prostaat groter wordt, kan dit plasproblemen veroorzaken zoals het moeilijk op gang komen van plassen, moeilijkheden tijdens plassen, nadruppelen en het gevoel niet volledig de blaas leeg te plassen. Ook staat er spanning op de blaas waardoor u het gevoel kan hebben steeds te moeten plassen.

Hoe gebruikt u Flomaxtra XL?

Neem Flomaxtra XL in zijn geheel in. De tablet mag niet fijngemaakt, herkauwd of vermalen worden. Flomaxtra XL zijn tabletten met een verlengde afgifte, dit betekent dat er gedurende de dag een constante hoeveelheid wordt afgegeven aan de bloedstroom. Een vergeten dosis kunt u alsnog in de loop van de volgende dag innemen. Er mag nooit een dubbele dosis genomen worden om de vergeten dosis te compenseren. Overmatig gebruik van Flomaxtra XL kan leiden tot een te lage bloeddruk. Het wordt dus aangeraden contact met een arts of apotheker op te nemen in geval van overdosis.

Dosering

De gebruikelijke dosering bedraagt 1 tablet per dag. De Flomaxtra XL tablet neemt u in na het ontbijt of na de eerste maaltijd van elke dag.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan Flomaxtra XL bijwerkingen hebben, al krijgt niet ieder persoon daarmee te maken. Bijwerken die veelal optreden zijn:

  • Duizeligheid, in het bijzonder bij rechtop gaan zitten of opstaan.
  • Te lage bloeddruk (voornamelijk als u van liggende houding gaat staan)
  • Slaperigheid

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Flomaxtra XL mag niet gebruikt worden in de volgende gevallen:

  • Bij allergie of overgevoeligheid voor de werkende stof tamsulosinehydrochloride of een van de andere bestanddelen van dit geneesmiddel. Al deze stoffen kunt u raadplegen in de bijsluiter.
  • Wanneer u allergisch of overgevoelig bent voor andere alpha-blokkers.
  • Als u last hebt van duizeligheid ten gevolge van bloeddrukdaling bij het rechtop gaan zitten of opstaan.
Raadpleeg de bijsluiter voor het complete overzicht.

Rijvaardigheid / alcohol

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op uw rijvaardigheid of op uw vermogen om machines te bedienen, dit komt omdat sommige mensen zich duizelig voelen na het gebruik van Flomaxtra XL. Veelvuldig gebruik van alcohol kunt u beter vermijden tijdens het gebruik van Flomaxtra XL, dit zal eventuele bijwerkingen versterken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Flomaxtra XL

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven