Fybogel Mebeverine

Fybogel Mebeverine

Fybogel Mebeverine bevat de werkzame stoffen mebeverine en psylliumvezels. Mebeverine is een spasmolyticum: een geneesmiddel dat (darm)krampen opheft. Psylliumvezels, ook bekend onder de naam ispaghula, zijn gemalen zaadhuiden van de Plantago plantensoort (familie van de Weegbree). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Fybogel Mebeverine?

Fybogel Mebeverine bevat de werkzame stoffen mebeverine en psylliumvezels. Mebeverine is een spasmolyticum: een geneesmiddel dat (darm)krampen opheft. Psylliumvezels, ook bekend onder de naam ispaghula, zijn gemalen zaadhuiden van de Plantago plantensoort (familie van de Weegbree). Dit product komt onverteerd in de darmen terecht, waar het water aantrekt en slijm vormt. De ontlasting wordt op deze manier zachter en volumineuzer, waardoor deze makkelijker het lichaam verlaat.

Waar wordt het voor gebruikt?

Fybogel Mebeverine wordt voorgeschreven bij obstipatie (verstopping in de darmen) en bij het prikkelbaredarmsyndroom, een aandoening waarbij de patiënt last heeft van darmkrampen en stoelgangproblemen. Fybogel Mebeverine zorgt voor een zachtere ontlasting en werkt krampopheffend, zodat deze symptomen verminderen of verdwijnen.

Hoe gebruikt u Fybogel Mebeverine?

Fybogel Mebeverine is een poeder dat eerst moet worden opgelost in een glas koud water. Roer de substantie goed om en drink de vloeistof direct op. Fybogel Mebeverine moet verspreid over de dag een half uur voor de maaltijd worden ingenomen. Let erop dat u voldoende drinkt (minimaal 1,5 liter per dag): de vezels in Fybogel Mebeverine nemen extra vocht op. Als u te weinig drinkt, krijgt u juist meer last van obstipatie. Bent u vergeten om Fybogel Mebeverine in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Dosering

Fybogel Mebeverine is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verpakkingen van 10 sachets. Een sachet bevat 3,5 gram psylliumvezels en 135 mg mebeverine. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 sachet.
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Fybogel Mebeverine is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Fybogel Mebeverine kunnen bijwerkingen optreden, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Buikpijn, misselijkheid, opgeblazen gevoel. Dit verdwijnt meestal na een aantal dagen
  • Huiduitslag door overgevoeligheid voor een van de bestanddelen
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Psylliumvezels bevatten geen schadelijke stoffen en kunnen daardoor veilig gebruikt worden tijdens zwangerschap of borstvoeding. Mebeverine komt in de bloedstroom en moedermelk terecht. Gebruik Fybogel Mebeverine daarom altijd in overleg met een arts als u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u borstvoeding geeft.

Fybogel Mebeverine heeft geen invloed op uw reactievermogen.

Er gelden geen beperkingen voor het eten of drinken van bepaalde voedingsmiddelen in combinatie met dit geneesmiddel.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Fybogel Mebeverine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven