Glutaraldehyde (Glutarol)

Glutaraldehyde (Glutarol)

Glutaraldehyde (Glutarol) is een middel tegen wratten. Het bevat de werkzame stof glutaraldehyde, een medicijn dat virussen en bacteriën op de huid inactief maakt. Glutaraldehyde (Glutarol) is een vloeistof die lokaal wordt aangebracht. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Glutaraldehyde (Glutarol)?

Glutaraldehyde (Glutarol) is een middel tegen wratten. Het bevat de werkzame stof glutaraldehyde, een medicijn dat virussen en bacteriën op de huid inactief maakt. Glutaraldehyde (Glutarol) is een vloeistof die lokaal wordt aangebracht. Het medicijn zorgt ervoor dat het virus dat wratten veroorzaakt zich niet verder kan verspreiden. Daarnaast droogt Glutaraldehyde (Glutarol) de wrat uit, zodat deze uiteindelijk zal verdwijnen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Glutaraldehyde (Glutarol) wordt voorgeschreven bij wratten. Wratten komen vaak voor, vooral bij kinderen. Meestal bevinden ze zich op handen of voeten. Wratten worden over het algemeen veroorzaakt door het (besmettelijke) humaan papillomavirus en kunnen pijnlijk en ontsierend zijn. Door de behandeling met Glutaraldehyde (Glutarol) droogt een wrat uit en wordt het virus uitgeschakeld, zodat een nieuwe besmetting wordt voorkomen. Let op: Glutaraldehyde (Glutarol) is niet geschikt voor de behandeling van genitale wratten, moedervlekken of waterwratten.

Hoe gebruikt u Glutaraldehyde (Glutarol)?

Volg bij het aanbrengen van Glutarol de volgende stappen:

  • Week de wrat(ten) een paar minuten in warm water met zeep om de huidlaag zacht te maken
  • Droog de huid grondig en verwijder de buitenste laag van de wrat met behulp van een stukje puimsteen of een nagelvijltje. Zo kan de tinctuur beter in de wrat doordringen.
  • Breng twee laagjes Glutaraldehyde (Glutarol) aan op de wrat. Doe dit niet te snel na elkaar, zodat de vloeistof eerst kan opdrogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Probeer hierbij zoveel mogelijk de omliggende huid te vermijden.
Breng Glutaraldehyde (Glutarol) nooit aan op het gezicht of in de schaamstreek, en gebruik dit geneesmiddel uitsluitend voor het behandelen van wratten. Wratten zijn besmettelijk! Zorg er daarom voor dat niemand anders uw handdoek, puimsteen of nagelvijltje gebruikt, om besmetting te voorkomen.

Dosering

Glutaraldehyde (Glutarol) is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verpakkingen van 10 ml. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:

  • Kinderen en volwassenen: tweemaal daags twee laagjes vloeistof aanbrengen op de wrat(ten).
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken.

Bijwerkingen

Het gebruik van Glutaraldehyde (Glutarol) kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Irritatie van de huid op de plek waar de vloeistof is aangebracht.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Glutaraldehyde (Glutarol) kan zonder problemen gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft de inname van alcoholische dranken of de rijvaardigheid bij het gebruik van dit geneesmiddel.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Glutaraldehyde (Glutarol)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven