Gynoxin

Gynoxin

Gynoxin 2% is een schimmeldodende crème die wordt toegepast bij vaginale schimmelinfecties. De werkzame stof fenticonazol behoort tot de antimycotica: geneesmiddelen die de celwand van gisten en schimmels vernietigen, zodat deze zich niet langer kunnen voortplanten. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Gynoxin?

Gynoxin 2% is een schimmeldodende crème die wordt toegepast bij vaginale schimmelinfecties. De werkzame stof fenticonazol behoort tot de antimycotica: geneesmiddelen die de celwand van gisten en schimmels vernietigen, zodat deze zich niet langer kunnen voortplanten. Hierdoor verdwijnen de symptomen die bij een vaginale schimmelinfectie horen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Artsen schrijven Gynoxin voor bij vaginale schimmelinfecties. U kunt een vaginale schimmelinfectie herkennen aan de volgende symptomen:

  • Overvloedige afscheiding met een abnormale kleur en geur
  • Jeuk of pijn in/zwelling van vagina en schaamlippen
  • Pijn of brandend gevoel bij het plassen
Gynoxin zorgt ervoor dat de infectie verdwijnt en de vaginale klachten afnemen.

Hoe gebruikt u Gynoxin?

Gynoxin wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als driedaagse kuur. De crème moet tweemaal daags in de schede worden aangebracht met behulp van de bijgeleverde applicator. In de bijsluiter staat duidelijk beschreven hoe u de applicator moet gebruiken. Zorg ervoor dat u de kuur helemaal afmaakt, ook als de klachten al eerder zijn verdwenen. Als u te vroeg stopt met dit medicijn, kan de schimmelinfectie terugkomen.

Dosering

Een gram Gynoxin crème bevat 20 mg fenticonazol. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de standaard dosering als volgt:

  • Gedurende drie dagen ’s ochtends en ’s avonds 1 dosis crème (5 gram) aanbrengen in de schede met behulp van de applicator.
Een verpakking Gynoxin bevat genoeg crème voor 6 toepassingen (3 dagen). De applicator is herbruikbaar en moet na elke toepassing zorgvuldig worden schoongemaakt. Bent u een dosis Gynoxin vergeten? Dan kunt u de crème alsnog aanbrengen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Breng nooit een dubbele hoeveelheid crème in de vagina aan om de vergeten dosis te compenseren.

Bijwerkingen

Het gebruik van Gynoxin kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

  • Brandend gevoel op de plek waar de crème is aangebracht
  • Een deel van de crème kan bij het opstaan uit de vagina vloeien. Dit vermindert de werking van het product niet. Draag eventueel een inlegkruisje om uw kleding te beschermen tegen vlekken.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Overleg met een arts over het gebruik van Gynoxin crème en de applicator als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen beperkingen wat betreft autorijden en het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen of alcohol bij gebruik van dit medicijn.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Gynoxin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven