Helmex

Helmex

Helmex is een anthelminticum oftewel een geneesmiddel tegen worminfecties. De werkzame stof albendazol zorgt ervoor dat wormen en hun eitjes en larven geen voedingsstoffen meer kunnen opnemen waardoor ze sterven. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Helmex is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van "Wormen".

Wat is Helmex?

Helmex is een anthelminticum oftewel een geneesmiddel tegen worminfecties. De werkzame stof albendazol zorgt ervoor dat wormen en hun eitjes en larven geen voedingsstoffen meer kunnen opnemen waardoor ze sterven. De worminfectie geneest op deze manier binnen enkele dagen tot weken.

Waar wordt het voor gebruikt?

Helmex wordt voorgeschreven bij infecties met spoelwormen, lintworm, aarsmaden, zeepworm en andere wormsoorten. Een worminfectie kan ontstaan als eitjes van een worm in de mond komen, bijvoorbeeld via ongewassen groente, bij tuinieren of spelen in de zandbak. De eitjes komen in de darmen uit, waar de wormpjes vervolgens opnieuw eitjes leggen. Worminfecties geven uiteenlopende klachten. Soms zijn wormen alleen zichtbaar in de ontlasting. Andere wormsoorten kunnen leiden tot buikklachten (misselijkheid, buikpijn, diarree) of jeuk rond de anus (aarsmaden). Sommige wormen (lintwormen) kunnen zich via het bloed naar de organen verspreiden en veroorzaken daar cysten.

Hoe gebruikt u Helmex?

Afhankelijk van de wormsoort waarmee u besmet bent, schrijft de arts een Helmex kuur voor. Deze kuur kan in duur varieren van 1 tot 28 dagen. Soms moet een kuur na een aantal weken herhaald worden om er zeker van te zijn dat alle eitjes verdwenen zijn. Helmex moet bij voorkeur tijdens de maaltijd worden ingenomen. Het is belangrijk om de kuur helemaal af te maken. Daarnaast moeten hygiënische maatregelen getroffen worden om ervoor te zorgen dat u anderen niet besmet. Zorg ervoor dat u uw handen steeds grondig wast na toiletbezoek, tuinieren of buiten spelen. Was uw handen voor het eten en houd de nagels kort.

Dosering

De dosering hangt af van de worminfectie waaraan u lijdt. De arts weet hoe vaak en hoe lang u dit geneesmiddel moet gebruiken. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Bijwerkingen

Helmex kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel deze niet altijd optreden. De meest genoemde bijwerkingen die gemeld zijn over dit geneesmiddel zijn onder andere:

  • Hoofdpijn
  • Verminderde leverwerking (bij langdurig gebruik)
  • Duizeligheid
  • Koorts tijdens de eerste dagen van de behandeling
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap of als u borstvoeding geeft.

Helmex kan soms duizeligheid veroorzaken. Houd hier rekening mee en neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Er gelden voor dit medicijn geen beperkingen wat betreft het gebruik van alcohol of bepaalde voedingsmiddelen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Helmex

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven