HPV Test

HPV Test

5 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Het HPV-virus (humaan papillomavirus) kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Naast het klassieke uitstrijkje bij de huisarts, kunnen vrouwen van 30 jaar en ouder zich ook testen op dit virus door middel van een HPV-thuistest. Meer info

Laagste prijs
€ 92,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *
Bijsluiter(s)

Wat is een HPV thuistest?

Het HPV-virus (humaan papillomavirus) kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Naast het klassieke uitstrijkje bij de huisarts, kunnen vrouwen van 30 jaar en ouder zich ook testen op dit virus door middel van een HPV-thuistest. Deze test stelt vast of u een gevaarlijke variant van het HPV-virus bij u draagt. Met de HPV-thuistest kunt u zelf een uitstrijkje maken in uw vertrouwde omgeving. Binnen zeven dagen kunt u de uitslag online bekijken.

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een HPV test en het klassieke uitstrijkje. Met het bekende uitstrijkje wordt getest of er afwijkende cellen in het slijmvlies bevinden. Met de HPV thuistest daarentegen wordt onderzocht of het risicovolle HPV virus zich in het lichaam bevindt. Dit gebeurt ook door middel van een uitstrijkje. Het voordeel van een HPV test is dat het nauwkeuriger is en er kan in een vroeger stadium aangetoond worden of er een verhoogd risico is op baarmoederhalskanker.

Waar wordt deze test voor gebruikt?

Het HPV-virus komt voor op de huid en de slijmvliezen en wordt via onbeschermd seksueel contact overgedragen. Het HPV-virus is er in verschillende typen. Sommige soorten kunnen genitale wratten veroorzaken. Andere typen kunnen leiden tot baarmoederhalskanker. Meestal ruimt het lichaam het HPV-virus zelf op. Een enkele keer gebeurt dit niet. Het virus kan dan de cellen in de baarmoederhals veranderen. Sommige afwijkende cellen kunnen uiteindelijk uitgroeien tot kankercellen. Met een HPV-thuistest kunt u de aanwezigheid van het HPV-virus vaststellen. Op die manier kunt u het risico op baarmoederhalskanker verkleinen: als deze aandoening in een voorstadium ontdekt wordt, is de kans op genezing heel groot.

Hoe gebruikt u de HPV-thuistest?

Veel vrouwen zien op tegen het uitstrijkje bij de huisarts. Een thuistest is dan een goede oplossing. U kunt het uitstrijkje dan gewoon zelf maken, in alle privacy en op een tijdstip dat het u uitkomt. De HPV-thuistest is heel eenvoudig in gebruik. De test-kit bevat een brush (soort kwastje), codekaart, plastic sealzak en een retourbox. Met de brush neemt u bij uzelf wat vaginaal slijm af. In de bijsluiter leest u hoe dit precies moet. De procedure is niet pijnlijk of ingewikkeld, u kunt het vergelijken met het inbrengen van een tampon. De brush met het slijm-sample stuurt u vervolgens in de retourbox naar een laboratorium. Vergeet hierbij niet om de codesticker op de brush te plakken. Na zeven dagen kunt u de uitslag online bekijken met de inloggegevens op de codekaart.

Uitslag van de HPV-test

Als de test uitwijst dat u besmet bent met het HPV-virus, moet u contact opnemen met uw eigen huisarts. Deze kan u verder onderzoeken of advies geven. Een positieve uitslag hoeft overigens nog niet te betekenen dat u baarmoederhalskanker heeft of krijgt. Wel is het in dat geval verstandig om het baarmoederslijmvlies (regelmatig) te laten controleren op afwijkende cellen.

Bijwerkingen

De HPV-thuistest veroorzaakt geen bijwerkingen.

Wanneer mag u de test niet gebruiken?

De HPV-thuistest is uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Het slijm-sample is het beste te beoordelen op de aanwezigheid van het HPV-virus als er geen bloed inzit. Doe de test daarom op een moment dat u niet ongesteld bent. Vrouwen die zwanger zijn, of minder dan 3 maanden geleden zijn bevallen, mogen de test niet doen.

Reviews (1)
5 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Zeer goed werkende test

Rianne (5/5)
Amsterdam, 11-03-2014

Ik heb de test besteld omdat ik er echt niet aan moet denken bij de huisarts een uitstrijkje te krijge De test werkte prima en de uitslag was heel snel bekend Ik kan dit iedereen aanraden, echt een topproduct en serice

Product review - HPV Test

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven