Ilube

Ilube

Ilube oogdruppels zijn kunsttranen. Dit medicijn bevat acetylcysteïne, een slijmverdunnend middel. De oogdruppels verminderen klachten die het gevolg zijn van droge ogen. U kunt Ilube online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Ilube?

Ilube oogdruppels zijn kunsttranen. Dit medicijn bevat acetylcysteïne, een slijmverdunnend middel. De oogdruppels verminderen klachten die het gevolg zijn van droge ogen. U kunt Ilube online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het vereiste recept wordt direct verzorgd door een van de aangesloten, onafhankelijke artsen na een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Ilube voor bij droge ogen, een aandoening waarbij er te weinig traanvocht wordt aangemaakt. De klachten die horen bij droge ogen, zijn onder andere:

  • Pijnlijk, geïrriteerd of zanderig gevoel in de ogen;
  • Wazig zicht;
  • Rode ogen;
  • Ontstoken ogen.
Een tekort aan traanvocht kan onder andere ontstaan door ouderdom, het gebruik van bepaalde medicijnen, het dragen van contactlenzen of door een bepaalde oogaandoening. Ilube verdunt het aanwezige traanvocht en hydrateert het oog. Hierdoor verminderen de klachten.

Hoe gebruikt u Ilube?

Was uw handen voordat u de oogdruppels aanbrengt. Open het flesje zoals staat beschreven in de bijsluiter. Buig uw hoofd achterover en trek het onderste ooglid iets naar beneden zodat er een gootje ontstaat. Breng een druppel aan in het gootje en sluit daarna uw ogen gedurende dertig seconden zodat de oogdruppel even kan inwerken. Draagt u contactlenzen? Haal deze uit het oog voordat u de druppels aanbrengt en wacht minstens vijftien minuten voordat u de lenzen weer inzet.

Zorg ervoor dat de druppelaar niet in contact komt met uw handen of met het oog. De oogdruppels blijven dan langer steriel. Na opening kunt u de oogdruppels maximaal vier weken gebruiken.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Ilube online beschikbaar in verpakkingen van 10 ml. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen: drie- tot viermaal daags 1-2 druppels aanbrengen in het aangedane oog.
Overleg met een arts over de dosering bij kinderen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Ilube oogdruppels worden meestal zonder problemen verdragen. Een enkele keer treden er bijwerkingen op, zoals irritatie in of rond het oog. Heeft u langdurig of hevig last van deze of andere bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Ilube is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze oogdruppels niet als u:

  • Overgevoelig bent voor acetylcysteïne of een van de gebruikte hulpstoffen.
Gebruikt u verder nog medicijnen of heeft u last van een oogaandoening? Een arts weet of u Ilube oogdruppels mag gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Overleg met een arts over het gebruik van Ilube oogdruppels als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Na het aanbrengen van de oogdruppels, kunt u tijdelijk wat wazig zien. Dit gaat vanzelf over zodra de vloeistof door het oog is opgenomen. Wacht met autorijden totdat uw zicht weer helder is.

Er geldt geen waarschuwing voor het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ilube

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven