Inderm

Inderm

Inderm is een applicatievloeistof die bedoeld is voor gebruik op de huid. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof erytromycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën doodt. U kunt Inderm bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Meer info

Belangrijk! Wij bieden zelf geen producten aan, maar bieden de mogelijkheid een behandeling aan te vragen (eventueel met medicijnen).

Mocht u een behandeling met bepaalde medicijnen wensen, dan kunt u die medicijnen bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Let op! Op dit moment kan Dokteronline.com geen behandeling met bovengenoemd medicijn voor u regelen, omdat de apotheken waar wij toegang toe hebben dit medicijn momenteel niet beschikbaar hebben. Mogelijk kunt dit medicijn nog wel verkrijgen via uw eigen apotheek.

Wat is Inderm?

Inderm is een applicatievloeistof die bedoeld is voor gebruik op de huid. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof erytromycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën doodt. U kunt Inderm bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Waar wordt het voor gebruikt?

Inderm wordt voorgeschreven door een arts bij ernstige vormen van acne: puisten, mee-eters en onderhuidse ontstekingen die op alle leeftijden kunnen voorkomen op de huid van het gezicht, de borst, rug en/of schouders. Acne ontstaat als overactieve talgklieren verstopt raken en geïnfecteerd worden met de acnebacterie. Inderm remt de groei van deze bacterie en zorgt ervoor dat de huid rustiger wordt. Binnen een paar weken is de acne sterk verminderd of zelfs verdwenen.

Hoe gebruikt u Inderm?

De Inderm applicatievloeistof moet dagelijks op een schone huid worden aangebracht. Doe dit met behulp van een wattenschijfje of een tissue. Zorg ervoor dat de vloeistof niet in uw ogen, neus of mond komt, of in een open wondje. Gebeurt dit toch, spoel dan goed met water. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Inderm effect heeft. Gebruik dit middel minstens zes weken, maar raadpleeg de arts als u na vier weken nog geen verbetering opmerkt. Mogelijk is Inderm dan niet het juiste geneesmiddel voor u en heeft voortzetting van de behandeling geen zin.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Tweemaal daags de applicatievloeistof dun op de gereinigde huid aanbrengen

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter en wijk niet af van de dosering die de arts heeft voorgeschreven. 

Bijwerkingen

Het gebruik van Inderm kan leiden tot bijwerkingen. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Huidirritatie (branderig gevoel, roodheid, schilfering van de huid, jeuk) op de plek waar het product is aangebracht. Dit verdwijnt doorgaans na korte tijd. Als u veel last heeft van deze bijwerkingen kunt u het aantal toepassingen per dag (tijdelijk) verminderen.

Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Inderm kan zonder bezwaar worden gebruikt tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Breng een arts wel altijd op de hoogte als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft. Inderm heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer. Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.