Indometacine

Indometacine

Indometacine (werkzame stof indometacine) is een krachtige ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID). Dit geneesmiddel remt de vorming van prostaglandine, een stof die zorgt voor de waarneming van pijnprikkels. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Indometacine?

Indometacine (werkzame stof indometacine) is een krachtige ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID). Dit geneesmiddel remt de vorming van prostaglandine, een stof die zorgt voor de waarneming van pijnprikkels. De pijn wordt op deze manier snel onderdrukt. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen kan deze pijnstiller ook worden gebruikt om symptomen van een ontsteking (zwelling, roodheid van de huid, koorts) te bestrijden.

Waar wordt het voor gebruikt?

Indometacine wordt voorgeschreven als pijnstillers van een minder zware categorie (paracetamol) niet werken of niet genoeg effect hebben. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt bij aandoeningen waarbij sprake is van pijn met of zonder ontstekingsreacties, zoals spier- en (reumatische) gewrichtsklachten (slijmbeursontsteking, ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis, jicht, spit), menstruatiepijn, pijn na een operatieve ingreep of een verwonding, griep of pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Indometacine?

Indometacine is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in capsules die in hun geheel moeten worden doorgeslikt met wat vloeistof. U kunt de capsule het beste tijdens of vlak na de maaltijd innemen om maagdarmklachten te voorkomen. Dit geneesmiddel moet bij sommige aandoeningen lagere tijd worden ingenomen. Als u snel last van uw maag heeft, kan een arts bij langdurig gebruik van Indometacine een maagbeschermer voorschrijven.

Dosering

Indometacine is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verpakkingen van 28 capsules à 50 mg. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar: Afhankelijk van de aard van de klachten en de mate van pijn 1 tot maximaal 4 capsules per etmaal.
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter en houd u aan de voorgeschreven dosis.

Bijwerkingen

Het gebruik van Indometacine kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, diarree of verstopping, verminderde eetlust, winderigheid. Neem de capsules tijdens of vlak na de maaltijd in om deze klachten grotendeels te voorkomen
  • Hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd: doorgaans verdwijnen deze klachten na enkele dagen
  • Duizeligheid of sufheid.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Gebruik Indometacine niet tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding, tenzij een arts anders adviseert.

Indometacine kan duizeligheid of sufheid veroorzaken en daardoor uw reactievermogen beïnvloeden. Houd hier rekening mee en neem geen deel aan het verkeer zolang u hier last van heeft.

Dit medicijn kan maagklachten veroorzaken. Alcohol versterkt deze bijwerking. Matig of staak zo nodig uw inname van alcoholische dranken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Indometacine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven