Isotrex (isotretinoine)

Isotrex (isotretinoine)

Isotrex (Isotretinoïne) is een middel tegen acne. De werkzame stof in deze gel is isotretinoïne, een medicijn dat de groei van de huidcellen versnelt. Isotrex (Isotretinoïne) opent verstopte poriën en voorkomt dat ze opnieuw verstopt raken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Let op: Isotrex is uit de handel genomen en daardoor niet meer beschikbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. U vindt op deze pagina andere behandelingen uit de categorie acne.

Wat is Isotrex (Isotretinoïne)?

Isotrex (Isotretinoïne) is een middel tegen acne. De werkzame stof in deze gel is isotretinoïne, een medicijn dat de groei van de huidcellen versnelt. Isotrex (Isotretinoïne) opent verstopte poriën en voorkomt dat ze opnieuw verstopt raken. Hierdoor ontstaan er minder puistjes en mee-eters. U kunt Isotrex (Isotretinoïne) online bestellen (met een online recept) bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Isotrex (Isotretinoïne) wordt toegepast bij milde tot ernstige vormen van acne. Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren teveel huidsmeer aanmaken, waardoor de huid vet wordt en poriën snel verstopt raken. Als er vervolgens een infectie met de acnebacterie plaatsvindt, ontstaan er lelijke puistjes en onderhuidse ontstekingen. De werkzame bestanddelen in Isotrex (Isotretinoïne) verminderen de talgproductie en stimuleren de celdeling in de huid, waardoor de huid zich sneller vernieuwt. De kans op onzuiverheden en nieuwe puistjes wordt op die manier een stuk kleiner.

Hoe gebruikt u Isotrex (Isotretinoïne)?

Breng de gel aan op een schone, droge huid. Smeer het medicijn niet alleen op de puistjes zelf, maar behandel het hele stuk huid dat gevoelig is voor acne (bijvoorbeeld voorhoofd, neus of kin). Vermijd contact met de slijmvliezen en was na het aanbrengen uw handen. Gebruik de gel niet op een beschadigde of verbrande huid. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Isotrex (Isotretinoïne) effect heeft. Overleg met een arts als u de klachten na acht weken nog niet verbeterd zijn.

Let op: isotretinoïne maakt de huid extra gevoelig voor uv-straling. Ga niet lang in de zon zitten en maak geen gebruik van een zonnebank zolang u behandeld wordt met dit medicijn.

Dosering

Bij de samenwerkende apotheken is Isotrex (Isotretinoïne) online beschikbaar in een verpakking van 30 gram. Tenzij een arts anders adviseert, is de aanbevolen dosering van Isotrex (Isotretinoïne) als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: een- tot tweemaal daags de aangedane plekken dun insmeren met gel.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Isotrex (Isotretinoïne) kan soms bijwerkingen geven, waaronder:

  • Huidirritatie (branderig gevoel, jeuk, roodheid) of schilfering van de huid op de plek waar de gel is aangebracht.
Heeft u veel last van deze bijwerkingen, breng de gel dan tijdelijk iets minder vaak aan (bijvoorbeeld om de dag) totdat de klachten verminderen. Verdwijnen de bijwerkingen niet of krijgt u last van andere bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. Meer informatie over dit onderwerp vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Isotrex (Isotretinoïne) is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor isotretinoïne of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.
Lijdt u of heeft u geleden aan een huidaandoening zoals huidkanker, rosacea of eczeem, overleg dan eerst met een arts voordat u Isotrex (Isotretinoïne) bestelt. Dat geldt ook voor mensen die medicijnen gebruiken: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Isotrex (Isotretinoïne).

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Isotrex (Isotretinoïne) kan afwijkingen bij een foetus veroorzaken. Gebruik dit geneesmiddel daarom niet als u zwanger bent of zwanger wilt worden. Gebruik dit medicijn niet als u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (1)
5 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Wondermiddel

Lena (5/5)
Utrecht, 08-01-2014

Het is even doorzetten maar na een verergering van de klachten in de eerste maand, begon ik na 8 weken echt verschil te zien en nu, na 10 weken, gaat het nog elke dag met sprongen vooruit. Ik heb weer een redelijk gladde huid, dus dit is een aanrader. Je moet alleen even doorbijten!

Product review - Isotrex (isotretinoine)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven