Istin (Norvasc)

Istin (Norvasc)

De werkzame stof in Istin (Norvasc) is amlodipine, een stof die de bloedvaten verwijdt. Istin (Norvasc) zorgt ervoor dat de bloeddruk lager wordt en het hart minder hard hoeft te werken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Istin (Norvasc)?

De werkzame stof in Istin (Norvasc) is amlodipine, een stof die de bloedvaten verwijdt. Istin (Norvasc) zorgt ervoor dat de bloeddruk lager wordt en het hart minder hard hoeft te werken. U kunt Istin (Norvasc) online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het vereiste recept wordt verzorgd na een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Istin (Norvasc) onder andere voor bij een hoge bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk geeft weinig tot geen lichamelijke klachten, maar is wel schadelijk voor de bloedvaten en het hart. Als de bloeddruk langdurig verhoogt is, kan dat het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Istin (Norvasc) zorgt ervoor dat de bloeddruk verlaagt, waardoor dit risico afneemt.

Istin (Norvasc) wordt soms ook gebruikt om bepaalde hartklachten (zoals angina pectoris) en het fenomeen van Raynaud (een doorbloedingsprobleem in handen en voeten) te bestrijden.

Hoe gebruikt u Istin (Norvasc)?

Neem de tablet in zijn geheel in, met of zonder voedsel. De werking van dit geneesmiddel wordt soms beïnvloed door grapefruit(sap). Dit kan de kans op bijwerkingen vergroten. Eet of drink geen grapefruit(sap) zolang u Istin (Norvasc) gebruikt. Blijf dit geneesmiddel gebruiken zolang de arts dit adviseert.

Dosering

Bij de samenwerkende apotheken is Istin (Norvasc) online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts weet welke sterkte past bij uw klachten. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering bij een hoge bloeddruk als volgt:

 • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet à 5 of 10 mg.
 • Kinderen vanaf 6 jaar: eenmaal daags een halve of een hele tablet 5 mg.
Voor de behandeling van andere aandoeningen (hartklachten, fenomeen van Raynaud) kan een ander doseringsadvies gelden. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Als u Istin (Norvasc) gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen, hoewel niet iedereen deze ervaart. Mogelijke bijwerkingen van Istin (Norvasc) zijn onder andere:

 • Oedeem (vasthouden van vocht);
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Hartkloppingen;
 • Spierkrampen;
 • Vermoeidheid.
Heeft u veel last van bijwerkingen of krijgt u last van bijwerkingen die niet staan vermeld in de bijsluiter, overleg dan met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Istin (Norvasc) is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

 • Overgevoelig bent voor amlodipine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Behandeld wordt met rifampicine (een medicijn tegen infecties);
 • Onlangs een hartaanval heeft gehad.
Gebruikt u verder nog medicijnen of heeft u andere gezondheidsproblemen? Vermeld dit bij uw bestelling en overleg eerst met een arts voordat u Istin (Norvasc) gaat gebruiken. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik dit medicijn uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Istin (Norvasc) kan bijwerkingen geven die uw reactievermogen beïnvloeden, zoals duizeligheid, wazig zicht of vermoeidheid. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van dit soort klachten.

Alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn uitlokken of versterken. Matig of staak daarom uw gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Istin (Norvasc)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven