Januvia

Januvia

Januvia is een middel dat de suikerspiegel van het bloed verlaagt. De werkzame stof is sitagliptine, een zogenaamde DPP 4-remmer. Dit medicijn voorkomt de afbraak van incretinehormonen, die een grote rol spelen bij de aanmaak van insuline in de alvleesklier. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Januvia?

Januvia is een middel dat de suikerspiegel van het bloed verlaagt. De werkzame stof is sitagliptine, een zogenaamde DPP 4-remmer. Dit medicijn voorkomt de afbraak van incretinehormonen, die een grote rol spelen bij de aanmaak van insuline in de alvleesklier. Op die manier kan er meer insuline geproduceerd worden en stabiliseert de glucosewaarde van het bloed bij diabetespatiënten. Wilt u Januvia online bestellen, dan kan dat bij een van de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Januvia wordt door artsen voorgeschreven aan patiënten die lijden aan diabetes mellitus type 2: een vorm van suikerziekte waarbij de alvleesklier niet genoeg insuline aanmaakt, waardoor het glucosegehalte in het bloed te hoog wordt. Diabetes veroorzaakt klachten als dorst, veel plassen, vermoeidheid, oogklachten en slecht genezende wonden. Op den duur kan onbehandelde diabetes ook de organen aantasten. Januvia verbetert de aanmaak van insuline waardoor de glucosewaarden van het bloed stabiliseren. Symptomen van diabetes zullen hierdoor verdwijnen.

Hoe gebruikt u Januvia?

Januvia tabletten moeten in hun geheel worden doorgeslikt met wat water. Doe dit bij voorkeur tijdens het ontbijt. Het is belangrijk dat u dit geneesmiddel elke dag inneemt, ook als de klachten zijn verdwenen. Bent u Januvia vergeten in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Januvia in om de gemiste dosis te compenseren.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Januvia online beschikbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse sterktes. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet, bij voorkeur ’s ochtends in te nemen.
Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet gebruiken. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Het gebruik van Januvia kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Een te laag glucosegehalte van het bloed (hypo). Dit veroorzaakt klachten als trillen, hoofdpijn, zweten en honger. Een hypo kan sneller optreden als u naast Januvia ook andere glucoseverlagende middelen slikt. Als u hier last van krijgt kunt u wat druivensuiker eten of vruchtensap drinken;
  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn, diarree, winderigheid;
  • Spier- of gewrichtspijnen;
  • Wazig zien, duizeligheid.
In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Januvia is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

  • Overgevoelig bent voor sitagliptine of een van de gebruikte hulpstoffen.
Overleg met een arts of u dit geneesmiddel kunt gebruiken als lijdt aan een aandoening aan de alvleesklier, galstenen heeft, veel alcohol drinkt, een verhoogd vetgehalte in het bloed heeft of wanneer u andere gezondheidsklachten heeft. Gebruikt u verder nog medicijnen? Meld dit aan een arts: Januvia kan met sommige geneesmiddelen een wisselwerking hebben. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Januvia niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Januvia kan soms duizeligheid of een hypo veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol beïnvloedt uw bloedsuikerspiegel waardoor deze te laag kan worden (hypo). Matig of staak uw alcoholgebruik en drink nooit alcohol op een lege maag.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Januvia

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven