Jodiumpillen

Jodiumpillen

Jodiumpillen zijn bedoeld voor mensen die zijn blootgesteld aan radioactief jodium. Jodium is een voedingssupplement en is zonder recept te koop bij uw eigen drogist of u kunt aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij. Meer info

Kosten vanaf
€ 20,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

Kosten opdracht is incl. BTW.

  • iDeal
  • Billink
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Dienst
Kosten opdracht *
Dienst – Kosten opdracht *

Jodium Complex 225 mcg 180 tabl.

€ 20,70

Voor wie zijn jodiumpillen bedoeld?

Jodiumpillen zijn bedoeld voor mensen die zijn blootgesteld aan radioactief jodium. Jodium is een voedingssupplement en is zonder recept te koop bij uw eigen drogist of u kunt aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij.  Mensen die binnen een straal van 20 kilometer van een kerncentrale wonen, kunnen de jodiumpillen gratis bij de apotheker afhalen. Ook kunnen deze mensen de pillen bij wijze van preventie opslaan. In geval van nood in een kerncentrale is 20 km echter niet ver genoeg. Bij een kernramp is het bereik van een radioactieve wolk velen malen verder. Ook geïmporteerd fruit en grondwater kan besmet zijn met radioactieve deeltjes. Deze mensen zijn niet voorbereidt op dit soort rampen.

Wat is de werking van Jodiumpillen?

Bij een kernramp zoals die in Japan, komt er radioactief jodium vrij. Dit radioactieve jodium kan via de luchtwegen, de huid of het eten van besmet voedsel in ons bloed terecht komen. De schildklier slaat dit radioactieve jodium op. Door de continue bestraling van dit belangrijke orgaan, neemt de kans op kanker en andere aandoeningen aan de schildklier exponentieel toe. Vooral baby´s, foetussen en jonge kinderen lopen een verhoogd risico. De schildklier maakt geen onderscheidt tussen "normaal" jodium en radioactief jodium. Door de schildklier te verzadigen met jodium uit jodiumpillen, zal de schildklier geen schadelijk radioactief jodium opnemen. De radioactieve jodium deeltjes zullen dan via uw ontlasting uit uw lichaam verdwijnen.

Hoe moet u de jodiumtabletten innemen?

Het beste is om de jodiumtabletten op te lossen in een glas met lauw water. De jodiumtabletten lossen niet gemakkelijk op. U kunt ze daarom het beste in stukjes breken en roeren in het glas. Voor het toedienen aan een baby, lost u de aangewezen dosis op in een zuigfles.

Hoe bepaalt u de dosis en duur van uw kuur?

De aanbevolen dagelijkse dosering van jodiumtabletten is als volgt:

  • Eenmaal daags 1 tablet.

Overschrijd de aanbevolen dosering niet en lees voor gebruik de informatie op de verpakking. Natuurlijk dient u ten allen tijden binnen te blijven. Houdt ramen en deuren gesloten zodat u niet wordt blootgesteld aan radioactieve deeltjes. Luister en kijk naar het journaal op radio en televisie en volg de aanbevelingen op.

Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

snelle levering

Michiel 4/5
Bergen op Zoom, 03-03-2015

Moest even kijken hoe het werkte, maar heb de bestelling snel ontvangen. Handige en nette service.

Product review - Jodtabletter

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven