Kapake

Kapake

Kapake bevat de werkzame stoffen paracetamol en codeïne: twee geneesmiddelen uit de groep analgetica, oftewel pijnstillers. Paracetamol en codeïne onderbreken en dempen de pijnprikkels die via het zenuwstelsel naar de hersenen worden geleid. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Kapake?

Kapake bevat de werkzame stoffen paracetamol en codeïne: twee geneesmiddelen uit de groep analgetica, oftewel pijnstillers. Paracetamol en codeïne onderbreken en dempen de pijnprikkels die via het zenuwstelsel naar de hersenen worden geleid. Deze twee stoffen vormen samen een krachtige pijnstiller die bij veel pijnklachten kan worden gebruikt.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Kapake wordt voorgeschreven bij pijnklachten met diverse oorzaken, zoals hoofdpijn, pijn na een operatie of bij verwondingen, griep en verkoudheid, gewrichtspijn, spit, menstruatiepijn, kiespijn of pijnklachten die het gevolg zijn van een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Kapake?

Slik de tablet of capsule in zijn geheel door met wat vloeistof. U kunt Kapake zowel op een lege maag als tijdens of na de maaltijd innemen. Als u dit medicijn meerdere keren per dag gebruikt, moet u minimaal 4 uur wachten voordat u de volgende dosis inneemt.

Bent u vergeten om het medicijn in te nemen? Dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis (minder dan 4 uur). Neem nooit een extra tablet Kapake om de vergeten dosis in te halen. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Dosering

Kapake is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als tablet in de sterktes 15/500 (bevatten 15 mg codeïne en 500 mg paracetamol per tablet) en 30/500 (30 mg codeïne en 500 mg paracetamol per tablet). Kapake is ook verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als capsule (30 mg codeïne en 500 mg paracetamol per capsule). Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken en hoe vaak u dit geneesmiddel per etmaal moet innemen.
Kinderen tussen 12 en 18 jaar mogen dit geneesmiddel alleen gebruiken in overleg met een arts. Kapake is in deze sterktes niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Kapake kunnen bijwerkingen optreden. De meest genoemde bijwerkingen zijn onder andere:

  • sufheid, slaperigheid en duizeligheid
  • obstipatie. Zorg voor een aangepast voedingspatroon met veel vocht en vezelrijke voeding
  • maagdarmklachten (misselijkheid, buikpijn)
Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid

Gebruik Kapake uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol versterkt de werking van Kapake. Hierdoor kan duizeligheid en sufheid verergeren. Staak of matig uw inname van alcoholische dranken totdat u dit geneesmiddel niet meer hoeft te gebruiken.

Kapake kan sufheid, duizeligheid of slaperigheid veroorzaken. Neem alleen deel aan het verkeer als u geen last heeft van deze bijwerkingen.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Kapake

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven