Katya

Katya

Katya is een anticonceptiepil die werkt op basis van twee hormonen (ethinylestradiol en gestodeen). Dit voorbehoedsmiddel valt daarom in de groep combinatiepillen. De werkzame stoffen in Katya remmen de eisprong en veranderen de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoedermond. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Katya?

Katya is een anticonceptiepil die werkt op basis van twee hormonen (ethinylestradiol en gestodeen). Dit voorbehoedsmiddel valt daarom in de groep combinatiepillen. De werkzame stoffen in Katya remmen de eisprong en veranderen de samenstelling van het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoedermond. Op die manier wordt een zwangerschap verhinderd. U kunt Katya online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Katya is een voorbehoedsmiddel en wordt dus gebruikt om een zwangerschap te voorkomen. Omdat er bij het gebruik van deze pil geen echte menstruatie meer optreedt maar een milde onttrekkingsbloeding, is deze pil ook geschikt om menstruatieklachten te bestrijden.

Hoe gebruikt u Katya?

De samenwerkende apotheken hebben Katya online beschikbaar in verpakkingen van 1, 3 of 6 strips à 21 pillen. Neem iedere dag rond hetzelfde tijdstip 1 tablet in. Het maakt niet uit of u de pil met of zonder voedsel inneemt. Als strip leeg is volgt er een stopweek: u neemt zeven dagen lang geen pil in. Tijdens deze stopweek komt de onttrekkingsbloeding op gang. Op de achtste dag begint u met een nieuwe strip.

Katya is een zeer betrouwbare anticonceptiepil mits u geen pil vergeet of overslaat. Gebeurt dat toch, of heeft u last van braken of waterige diarree, dan is de bescherming tegen een zwangerschap mogelijk verminderd. Lees in die gevallen de bijsluiter: hierin staat hoe u moet handelen. U kunt ook een arts of apotheker raadplegen.

Dosering

De dosering van Katya is als volgt:

  • Volwassen vrouwen: eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Net als andere anticonceptiepillen, kan Katya soms bijwerkingen geven, waaronder:

  • Gespannen of pijnlijke borsten;
  • Doorbraakbloedingen;
  • Maagdarmproblemen (misselijkheid, overgeven, buikpijn);
  • Hoofdpijn.
Deze (of andere) bijwerkingen kunnen vooral in het begin optreden. Na enige weken, als het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen, verdwijnen de klachten vanzelf. Is dat bij u niet het geval of heeft u last van hevige of ernstige bijwerkingen (zie bijsluiter), overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat een compleet overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Katya is niet voor iedereen een geschikte anticonceptiepil. Neem Katya bijvoorbeeld niet in als u:

  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, gestodeen of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt (of geleden heeft) aan trombose, een bloedstollingsstoornis, herseninfarct of hartinfarct;
  • Lijdt (of geleden heeft) aan een leveraandoening of bepaalde vormen van kanker.
  • Last heeft van vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.
Heeft u last van een andere aandoening, is er bij u sprake van risicofactoren (zie bijsluiter) of gebruikt u verder nog medicijnen, overleg dan eerst met een arts voordat u Katya gaat gebruiken. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Katya mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap. Gebruik deze anticonceptiepil niet als u borstvoeding geeft. De arts kan u in dat geval een andere anticonceptiepil voorschrijven.

Katya beïnvloedt uw rijvaardigheid niet.

Er geldt bij deze anticonceptiepil geen waarschuwing voor het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Katya

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven