Kininesulfaat

Kininesulfaat

Kininesulfaat is een malariamedicijn. De werkzame stof kinine doodt malariaparasieten in de rode bloedcellen. Het medicijn kan een malariabesmetting niet voorkomen, maar behandelt een bestaande malaria-aanval. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Kininesulfaat?

Kininesulfaat is een malariamedicijn. De werkzame stof kinine doodt malariaparasieten in de rode bloedcellen. Het medicijn kan een malariabesmetting niet voorkomen, maar behandelt een bestaande malaria-aanval. U kunt Kininesulfaat online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Kininesulfaat wordt gebruikt bij malaria tropica, een van de meest voorkomende malariasoorten. Malaria wordt veroorzaakt door een parasiet die door een steek van de malariamug in het lichaam terechtkomt. Malariaparasieten verblijven eerst in de lever, maar komen in een later stadium in de rode bloedcellen terecht, die daardoor kapot gaan. Dit veroorzaakt hoge koortspieken, hoofdpijn, misselijkheid, diarree en andere griepverschijnselen. Kininesulfaat doodt de malariaparasieten zodat de malaria-aanval stopt. Kinine is dus niet geschikt om malaria te voorkomen. Het geneesmiddel wordt alleen ingezet om een bestaande aanval te bestrijden. Artsen schrijven Kininesulfaat vaak voor in combinatie met een ander medicijn (vaak een antibioticum).

Hoe gebruikt u Kininesulfaat?

Neem de tabletten tijdens of na de maaltijd in. Dit vermindert de kans op maagdarmklachten. Slik de tablet in zijn geheel door met wat water. Meestal moet u dit geneesmiddel meerdere malen per dag innemen. Verspreid de momenten van inname zo goed mogelijk over de dag. Blijf het medicijn innemen totdat u zeven dagen koortsvrij bent geweest.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Kininesulfaat online beschikbaar, onder meer in tabletten à 200 mg. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen: driemaal daags 3 tabletten à 200 mg (= 1800 mg per dag).
  • Kinderen vanaf 6 jaar: driemaal daags 10 mg per kilo lichaamsgewicht.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Medicijnen geven soms bijwerkingen, al heeft niet iedereen daar last van. De bijwerkingen die kunnen voorkomen bij Kininesulfaat zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten (maagpijn, misselijkheid, overgeven, buikpijn, diarree);
  • Bittere smaak in de mond;
  • Klachten met betrekking tot het zenuwstelsel, zoals trillen of beven, oorsuizen, hoorstoornissen, stoornissen in het gezichtsveld;
  • Hartritmestoornissen.
Heeft u last van hevige bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Kininesulfaat is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

  • Overgevoelig bent voor kinine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een bepaalde vorm van enzymtekort (zie bijsluiter);
  • Lijdt aan een oogzenuwontsteking of oorsuizen;
  • Hemoglobine in de urine heeft.
Heeft u last van andere gezondheidsklachten, zoals epilepsie, leverproblemen of een spieraandoening, overleg dan met een arts over het gebruik van dit medicijn. Kininesulfaat heeft een wisselwerking met andere medicijnen. Vermeld daarom bij uw bestelling welke medicatie u eventueel verder nog gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Neem Kininesulfaat niet in als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts anders beslist.

De bijwerkingen van Kininesulfaat kunnen uw reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van klachten als trillen duizeligheid of slecht zicht.

Kininesulfaat mag gecombineerd worden met sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Kininesulfaat

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven