Kwells

Kwells

Kwells is een middel dat gebruikt wordt om symptomen van reisziekte te voorkomen of te behandelen. De werkzame stof in Kwells is hyoscine, een geneesmiddel dat de prikkeloverdracht in het motorische zenuwstelsel beïnvloedt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Kwells?

Kwells is een middel dat gebruikt wordt om symptomen van reisziekte te voorkomen of te behandelen. De werkzame stof in Kwells is hyoscine, een geneesmiddel dat de prikkeloverdracht in het motorische zenuwstelsel beïnvloedt. Kwells voorkomt hiermee onder andere dat het braakcentrum in de hersenen geprikkeld wordt. Misselijkheid, braakneigingen en overgeven treden daardoor niet (meer) op.

Waar wordt het voor gebruikt?

Kwells wordt toegepast bij reisziekte. Deze aandoening ontstaat bij sommige mensen als de hersenen gemengde signalen binnenkrijgen: de ogen registreren niet dat het lichaam beweegt terwijl het evenwichtsorgaan dat wel zo voelt. Het lichaam reageert op deze verwarring met misselijkheid, overgeven en duizeligheid. Kwells remt de symptomen van bewegingsziekte en zorgt voor een comfortabele reis per auto, bus, trein, vliegtuig of boot.

Hoe gebruikt u Kwells?

Om reisziekte te voorkomen moet dit geneesmiddel een half uur voor aanvang van de reis worden ingenomen. U kunt Kwells ook innemen als u al onderweg bent, alhoewel de werking dan minder effectief kan zijn. U kunt de tablet laten smelten in de mond, fijnkauwen of in zijn geheel doorslikken. Kwells werkt snel. Het effect houdt ongeveer zes uur aan.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering bij volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar als volgt:

  • 1 tablet, bij voorkeur een half uur voor aanvang van de reis in te nemen. Zo nodig na zes uur nog 1 tablet innemen. Neem niet meer dan drie tabletten per etmaal.
Voor kinderen jonger dan tien jaar zal een arts een aangepaste dosering voorschrijven. Kwells is niet geschikt voor patiënten die lijden aan glaucoom (verhoogde oogboldruk) en kinderen jonger dan vier jaar.

Bijwerkingen

Kwells kan bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Sufheid, slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid: pas op met autorijden!
  • Droge mond
  • Moeite met plassen
  • Oogklachten: wazig zien, verwijde pupillen.
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Kwells mag uitsluitend op advies van een arts worden gebruikt als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Kwells kan slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid of wazig zicht veroorzaken. Bestuur geen voertuigen als u dit geneesmiddel gebruikt.

Alcohol versterkt bijwerkingen als slaperigheid en duizeligheid. Drink geen alcohol zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Kwells

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven