Lactulosestroop

Lactulosestroop

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Lactulosestroop helpt bij een moeilijke stoelgang (obstipatie). De werkzame stof lactulose wordt in de darmen omgezet in natuurlijke zuren (melkzuur, azijnzuur). Deze zuren trekken water naar de darmen en prikkelen de darmwand. Meer info

Laagste prijs
€ 3,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Bitcoin
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Lactulosestroop?

Lactulosestroop helpt bij een moeilijke stoelgang (obstipatie). De werkzame stof lactulose wordt in de darmen omgezet in natuurlijke zuren (melkzuur, azijnzuur). Deze zuren trekken water naar de darmen en prikkelen de darmwand. Hierdoor wordt de ontlasting volumineuzer en zachter, en wordt de stoelgang gestimuleerd. Lactulosestroop werkt niet gewennend en kan ook gebruikt worden door baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. U kunt Lactulosestroop online bestellen bij de drogisten die samenwerken met Dokteronline.com. Een recept is niet nodig.

Waar wordt het product voor gebruikt?

Lactulosestroop wordt gebruikt bij verstopping (obstipatie). Obstipatie is te herkennen aan de volgende klachten:

 • Moeizame en/of pijnlijke stoelgang waarbij u hard moet persen. Soms kunnen hierdoor aambeien ontstaan;
 • Harde ontlasting, keutels;
 • Buikpijn of een opgezette buik.
Een moeizame stoelgang wordt vaak veroorzaakt door verschillende factoren, zoals te weinig drinken, een eetpatroon met te weinig vezelrijke voeding en gebrek aan beweging. Soms kunnen ook bepaalde medicijnen of lichamelijke aandoening leiden tot verstopping, net als het negeren van aandrang. Lactulosestroop helpt de stoelgang weer te normaliseren, ongeacht de oorzaak van de verstopping.

Hoe gebruikt en doseert u Lactulosestroop?

De samenwerkende drogisten hebben Lactulosestroop online beschikbaar. De algemene richtlijnen voor de startdosering zijn als volgt:

 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 30 ml siroop per dag.
 • Kinderen van 7 tot en met 14 jaar: 15 ml siroop per dag.
 • Kinderen van 1 tot en met 6 jaar: 10 ml siroop per dag.
 • Zuigelingen: 5 ml siroop per dag.
Neem Lactulosestroop bij voorkeur bij het ontbijt in. U kunt de siroop doseren met het meegeleverde maatbekertje. Neem de siroop zo in of verdun het eventueel met wat water of sap. Probeer veel (minimaal 1,5 tot 2 liter per dag) te drinken bij het gebruik van Lactulosestroop. Dit bevordert de werking van het middel. Het kan enige tijd duren voordat Lactulosestroop het gewenste effect heeft. Merkt u na een paar dagen nog geen verbetering, overleg dan met een arts of apotheker. Zodra de ontlasting zacht genoeg is, kunt u stoppen met het gebruik van Lactulosestroop of de dosering verlagen tot een onderhoudsdosis. Gebruik Lactulosestroop niet langdurig zonder advies van een arts en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Lactulosestroop kunt u last krijgen van bijwerkingen. Het gaat dan meestal om bijwerkingen als:

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid. Meestal verdwijnen deze klachten na enige tijd;
 • Bij een te hoge dosering kan er diarree optreden. Neem minder Lactulosestroop in als u hier last van krijgt.
In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen. Krijgt u last van hevige bijwerkingen, raadpleeg dan een arts of apotheker.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?

Lactulosestroop is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor een van de bestanddelen van de siroop (zie bijsluiter), en mag niet gebruikt worden als u last heeft van acute buikpijn, een darmafsluiting of galactosemie. Dit laxeermiddel bevat bepaalde suikers. Overleg met een arts over het gebruik van Lactulosestroop als u suikers niet goed verdraagt. Geef dit zelfzorgmiddel alleen in overleg met een arts aan kinderen en zuigelingen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Lactulosestroop

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven