Levothyroxine (Thyrax)

Levothyroxine (Thyrax)

Levothyroxine (Thyrax) is een schildkliermedicijn. De werkzame stof levothyroxine is een schildklierhormoon. Dit geneesmiddel vult het tekort aan schildklierhormonen in het lichaam aan. U kunt Levothyroxine online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Levothyroxine?

Levothyroxine (Thyrax) is een schildkliermedicijn. De werkzame stof levothyroxine is een schildklierhormoon. Dit geneesmiddel vult het tekort aan schildklierhormonen in het lichaam aan. U kunt Levothyroxine online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Let op: Levothyroxine is alleen verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken indien u dit medicijn eerder voorgeschreven heeft gekregen door uw eigen arts/specialist.
Levothyroxine is de werkzame stof die ook in het medicijn Thyrax zit. Indien u een arts consult aanvraagt voor dit medicijn ontvangt u van de apotheken Levothyroxine en niet Thyrax.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Levothyroxine (Thyrax) voor bij een te traag werkende schildklier. De schildklier produceert in dat geval te weinig hormonen, wat kan leiden tot lichamelijke klachten zoals:

 • Vermoeidheid;
 • Lusteloosheid;
 • Kouwelijkheid;
 • Traag handelen;
 • Toename van gewicht.
Doordat Levothyroxine het tekort aan schildklierhormonen compenseert, verminderen of verdwijnen deze symptomen. Levothyroxine (Thyrax) wordt soms ook voorgeschreven als medicijn bij een te snel werkende schildklier, in combinatie met andere geneesmiddelen die de productie van schildklierhormonen afremmen.

Hoe gebruikt u Levothyroxine?

Levothyroxine tabletten moeten in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. Neem het medicijn altijd ’s ochtends in op een lege maag, ruim een half uur voor het ontbijt. Voedsel vermindert namelijk de opname van het medicijn. Bij kleine kinderen kunt u de tablet eventueel fijnmaken en met wat water mengen tot een papje.

Bent u vergeten om Levothyroxine (Thyrax) in te nemen, doe dat dan zo snel mogelijk alsnog, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis om de vergeten tablet te compenseren.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Levothyroxine online beschikbaar in diverse sterktes (0,025mg, 0,100 mg, 0,150 mg). Een arts schrijft in het begin meestal een lage sterkte voor. Helpt het medicijn niet of krijgt u veel last van bijwerkingen, dan kan de dosering of sterkte van het medicijn worden aangepast. Het kan dus enige tijd duren voordat Levothyroxine (Thyrax) optimaal werkt. De algemene richtlijnen voor de dosering van Levothyroxine zijn als volgt:

 • Volwassenen en kinderen: eenmaal daags ’s ochtends een half uur voor het ontbijt de gehele voorgeschreven dagdosis innemen.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens uw behandeling met Levothyroxine kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, bijvoorbeeld als de medicatie nog niet goed is ingesteld. De bijwerkingen die u eventueel kunt ervaren, zijn onder andere:

 • Versnelde hartslag, hartkloppingen;
 • Angina pectoris (pijn op de borst);
 • Hoofdpijn;
 • Trillen;
 • Rusteloosheid.
Krijgt u veel last van deze of andere bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Levothyroxine (Thyrax) is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

 • Overgevoelig bent voor levothyroxine of een van de gebruikte hulpstoffen.
Overleg met een arts of u Levothyroxine (Thyrax) mag gebruiken als u lijdt aan een hart- of vaatziekte, diabetes of een aandoening van de bijnieren. Levothyroxine (Thyrax) heeft een wisselwerking hebben sommige andere medicijnen. Een arts weet om welke combinaties het gaat. Vermeld bij uw online consult welke medicatie u gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft moet u dit medicijn blijven gebruiken. Overleg met een arts of de dosering eventueel moet worden aangepast.

Levothyroxine (Thyrax) beïnvloedt uw rijvaardigheid niet.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Levothyroxine (Thyrax)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven