Levothyroxine (Thyrax)

Thyrax ervaringen


Thyrax is een schildkliermedicijn dat vaak wordt voorgeschreven bij een te traag werkende schildklier. Inmiddels hebben veel patiënten ervaringen met dit geneesmiddel. In dit informatiedossier leest u meer over Thyrax gebruikerservaringen op het gebied van gebruiksgemak en de bijwerkingen.

Hoe werkt Thyrax?

De schildklier produceert hormonen die de stofwisseling reguleren. Werkt de schildklier te traag, dan worden er minder hormonen aangemaakt. Hierdoor vertraagt de stofwisseling en ontstaan er specifieke klachten, zoals verstopping (obstipatie), kouwelijkheid, gewichtstoename, vermoeidheid en een lage hartslag. Thyrax vult het tekort aan schildklierhormonen aan, zodat de stofwisseling versnelt en de klachten verminderen of verdwijnen. Thyrax wordt al jarenlang gebruikt door schildklierpatiënten. De meeste van hen hebben positieve Thyrax ervaringen. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en het medicijn geeft, zodra de dosering goed is ingesteld, nauwelijks bijwerkingen. Dit verschilt per persoon.

Thyrax dosering

De Thyrax dosering luistert heel nauw. Bij veel patiënten duurde het een poosje voordat ze goed waren ingesteld op de medicatie. Het advies is om met een lage dosering te beginnen. Helpt dit niet genoeg, overleg dan met een arts om de dosering aan te passen. Is de dosering te hoog, dan ontstaan er bijwerkingen en moet het recept naar beneden worden bijgesteld. Deze beslissing moet altijd door een arts genomen worden. Pas de dosering nooit zelf aan. In de Thyrax bijsluiter vindt u meer informatie over de dosering van dit geneesmiddel.

Thyrax gebruik

Patiënten die Thyrax gebruiken, melden dat het innemen van dit medicijn heel eenvoudig is. Thyrax tabletten moeten eenmaal daags worden ingenomen. Wel is het belangrijk om dit op een nuchtere maag te doen. Het advies is om Thyrax ruim een half uur voor het ontbijt in te nemen. Doorgaans hoeft u de rest van de dag dit medicijnen dan niet meer te gebruiken.

Thyrax ervaringen: bijwerkingen

Gebruikers van Thyrax Duotab melden dat bijwerkingen meestal in het begin van de behandeling optreden, als de juiste dosering nog niet is gevonden. Vooral bij een te hoge dosering kunnen er bijwerkingen ontstaan. Gebruikers kregen in dat geval soms last van klachten als hartkloppingen, diarree, een gejaagd gevoel en gewichtsverlies. Zodra de medicatie goed is ingesteld, worden de bijwerkingen minder. Meer informatie over de eventuele bijwerkingen van Thyrax leest u in het informatiedossier Thyrax bijwerkingen.

Thyrax gebruikerservaringen

Op de site van Dokteronline.com worden ook gebruikerservaringen geplaatst. Dit geeft u de mogelijkheid om uw ervaringen met het schildkliermedicijn te delen: wat vond u van het middel en hielp het medicijn goed? Plaats uw review via de knop op de productpagina.

Thyrax online bestellen bij apotheek?

Thyrax is niet leverbaar, maar er zijn twee alternatieven beschikbaar via de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Dit zijn Levothyroxine en Euthyrox. U bestelt het receptplichtige medicijn via een online consult, waarbij een onafhankelijke arts uw gezondheidssituatie in kaart brengt. Acht deze arts het gebruik van het schildkliermedicijn veilig en noodzakelijk, dan schrijft hij een online recept uit. Vervolgens worden de medicijnen direct verpakt en naar u opgestuurd.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.